Duminica după Botezul Domnului la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Duminica după Botezul Domnului la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

7:08, luni, 26 ianuarie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

În Duminica după Botezul Domnului, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a fost prezent în mijlocul mulţimii enoriaşilor Catedralei „Sf. Irh. Nicolae” din oraşul Orhei, unde, înconjurat de soborul slujitorilor Catedralei, a oficiat Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie.

După citirea pericopei evanghelice, Prea Sfinţia Sa a rostit un cuvînt de învăţătură în care evidențiat ideea principală a Evangheliei zilei, de la Matei IV, 12-17, – „Pocăiți-vă, că s-a apropiat Împărăția cerurilor!”. În acest context Ierarhul a vorbit despre legătura dintre Botez și Pocăință, iar mai apoi a subliniat că bucuria duhovnicească, prilejuită de perioada praznicală dintre Nașterea și Arătarea Domnului, trebuie să devină pentru fiecare un imbold și un început bun pentru o mai intensă trăire creștinească, prin frecventarea slujbelor bisericești și prin împărtășirea cu Sfintele Taine, ca merinde pentru viața veșnică. De asemenea, Vlădica a felicitat toate creștinele ce poartă numele în cinstea Sfintei Mucenițe Tatiana, pomenită astăzi.

La final credincioșii au fost stropiți cu agheasmă mare, iar copilașii au primit din partea Ierarhului pachete cu daruri.

Sursa: http://www.eparhia-edinet.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com