Mănăstirea Frumoasa la popas aniversar - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Mănăstirea Frumoasa la popas aniversar

0:26, duminică, 21 septembrie, 2014 | Cuvinte-cheie: , ,

Astăzi, 20 septembrie, Mănăstirea Frumoasa răsfoieşte 210 ani de la fondare şi 20 ani de la redeschidere. Cu această ocazie, în biserica Adormirea Maicii Domnului, de pe teritoriul mănăstirii, au slujit un impunător sobor de preoţi împreună cu Chiriarhul locului, Prea Sfinţitul Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni.

De asemenea la acestă sărbătoare au participat, stareţi stareţe din cadrul Eparhiei de Ungheni şi Nisporeni, precul şi dinafara graniţelor acesteea. În cadrul Sfintei Liturghii, stareţa mănăstirii, egumena Benedicta ( Mura ), a fost decorată cu Ordinul ,,Cuvioasa Parascheva” gr.II, iar slujitorii mănăstirii: egumenul Feodosie (Ursachi) a fost ridicat la treapta de arhimandrit cu dreptul de a purta mitră, ieromonahul Iordan (Sîrbu), a fost decorat cu dreptul de a purta cruce cu petre scumpe, ieromunahul Sava (Zgurean) și iereul Oleg Celmea, au fost decorați cu dreptul de a purta bederniță, ctitorii mănăstirii au fost decoraţi cu medalii şi diplome arhiereşti.

Tot în acestă zi a avut loc inaugurarea Muzeului nou al Mănăstirii Frumoasa, precum şi sfinţirea acestuia, care a fost fondat în anul 2005, la iniţiativa stareţului de atunci, Arhimandritul AMBROZIE (Munteanu), în prezent Episcop de Neftekamsk şi Birsk. Cu acest prilej, a fost invitat Dl. Mihai Ursu, director al Muzeului de Etnografie şi Istorie, care a facut o retrospectivă a istoricului acestui muzeu.
La această frumoasa aniversare, obştea mănăstirii a înălţat o frumoasă troiţă, care de asemenea a fost sfinţită.

La încheiere Ierarhul a dăruit maicii Starețe o cruce cu pietre scumpe, iar muzeului recent sfințit o pereche de veșminte arhierești, din primele straie ale Chiriarhului, împreună cu o panaghie și un toiag arhieresc.

Sursa: http://www.frumoasa.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com