Mănăstirea „Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni a găzduit un fastuos serviciu divin - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Mănăstirea „Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni a găzduit un fastuos serviciu divin

12:26, marți, 28 aprilie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

Luni, 27 aprilie 2015, în săptămîna a III-a după Paști, cînd Biserica Ortodoxă continuă să cinstească pe Sfintele Femei Mironosițe, pe Sfîntul Iosif din Arimateea și pe Dreptul Nicodim, ucenicul de taină și prietenul Domnului Hristos – Ocrotitorul ceresc al Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, Mănăstirea „Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni a găzduit un fastuos serviciu divin.

La Sfînta Liturghie Arhierească prilejuită de această sărbătoare, alături de Chiriarhul Eparhiei noastre au liturghisit Înalt Prea Sfințitul Ionafan, Mitropolit de Tulcin și Bratslav și Înalt Prea Sfințitul Agapit, Arhiepiscop de Moghileov-Podolsk și Șargorod, și au fost prezenți distinși slujitori ai sfintelor altare și oaspeți de seamă atît din țară noastră, cît și de peste hotare. Din partea învecinatei Mitropolii a Moldovei și Bucovinei, România, la eveniment a fost prezent inspectorul bisericesc al Arhiepiscopiei Iaşilor, pr. iconom stavrofor Florin Chirilă. Alături de Ierarhi la Sfînta Liturghie a slujit și un ales sobor de preoți și diaconi din care a făcut parte părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea, blagocinul de Moghilev-Podolsk, protoiereul Ștefan Vasilineț, starețul Mănăstirii Zosim, județul Botoșani, România, arhimandritul Teodosie (Pleșca), blagocinii episcopiei noastre, stareți de mănăstiri și slujitori din cuprinsul Mitropoliei Moldovei, invitați de onoare de peste hotarele țării.

Pentru a se ruga de sănătatea Prea Sfințitului Nicodim și a-i aduce calde felicitări cu prilejul sărbătorii, în biserică au fost prezenți toți clericii Eparhiei de Edineț și Briceni, starețele mănăstirilor din cuprinsul episcopiei și înalte oficialități de stat și locale, ctitori de seamă ai Bisericii Ortodoxe din Moldova și alte oficialități.

Răspunsurile la strană au fost oferite de corul psaltic al Mănăstirii Zăbriceni, dirijat de arhidiaconul Paisie (Viscun) și corul parohiei „Sf. Nicolae” din satul Șirăuți, dirijor, doamna Țuțuc Oxana.

În cadrul ecteniei întreite Ierarhul a înălțat rugăciuni pentru încetarea războiului fratricid, a urii și dezbinării în Ucraina.

La încheierea slujbei, Prea Sfințitul Nicodim a rostit o cuvîntare în care a vorbit despre bucuria și lumina ce ne inundă inimile în perioada frumoaselor sărbători pascale, bucurie care izvorăște din lumina Învierii lui Hristos – nădejdea și mîngîierea sufletelor noastre. Apoi, Prea Sfinția Sa a mulțumit călduros soborului arhieresc, slujitorilor și tuturor credincioșilor pentru dragostea și bunăvoința de a împărtăși împreună bucuria sărbătorii la această Sfîntă Liturghie.

După slujbă, toți cei prezenți au luat parte la o agapă de sărbătoare oferită cu multă dragoste de viețuitorii Mănăstirii „Nașterea Domnului”.

Sursa: http://www.eparhia-edinet.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com