Sărbătoarea „Lumină din Lumină” la Gimnaziul din s. Piatra, r. Orhei - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sărbătoarea „Lumină din Lumină” la Gimnaziul din s. Piatra, r. Orhei

20:08, luni, 27 aprilie, 2015 |

În Gimnaziul Piatra din raionul Orhei devine tradiţie serbarea Învierea Domnului cu genericul „Lumină din Lumin”. Şi în acest an elevii, împreună cu profesorii, şi-au dorit să savureze din dulceaţa sărbătorii Pascale. Toate clasele de elevi au pregătit desene (proiecte), mici expoziţii înfrumuseţate cu flori, ouă roşii, cozonac, ş.a.

Într-o atmosferă de şezătoare publicul a admirat un mic spectacol improvizat de profesoarele Taisia Creţu, Mariana Ţugui şi parteneri ai gimnaziului Ion Copăceanu, Sergiu Leca, împreună cu elevii. Directorul adjunct pentru educaţie, care a monitorizat sărbătoarea, stăruie pentru a ţine viu interesul elevilor pentru datini şi obiceie, ce ţin de cultura poporului, dar mai mult ca toate – de credinţa în Dumnezeu.

Cu sensibilitate deosebită a contribuit dna Galina Copăceanu, directorul gimnaziului, căreia îi mulţumim şi tuturor cadrelor didactice, ce se ostenesc pentru copii, pentru viitor.

 Cel mai mult a impresionat şi a plăcut tuturor oaspeţii scumpi din Chişinău: Părintele Octavian Moşin de la biserica ,,Întâmpinarea Domnului”, împreună cu un grup de studenţi ai Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi. Părintele a adresat un frumos mesaj de felicitare, a vorbit despre bucuria Învierii. Studenţii au bucurat publicul cu un recital minunat al corului ,,Întâmpinarea Domnului”.

A fost o hrană duhovnicească şi impresii frumoase ce vor dura mult timp.

Administraţia Gimnaziului Piatra

Contact Form Powered By : XYZScripts.com