Seară comemorativă la Comrat consacrată Sf. Mitropolit Serafim (Ciceagov) și Protoiereului Mihail Ceachir - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Seară comemorativă la Comrat consacrată Sf. Mitropolit Serafim (Ciceagov) și Protoiereului Mihail Ceachir

Cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Anatolie de Cahul și Comrat, la 19 mai a avut loc o seară comemorativă consacrată Sf. Mitropolit Serafim (Ciceagov) și Protoiereului Mihail Ceachir. Evenimentul a fost prilejuit de aniversarea a 200 de ani de la înființarea Eparhiei de Chișinău și Hotin, precum și serbarea celor 75 de ani de la trecerea la Domnul a regretatului părinte M. Ceachir.

Evenimentul s-a desfășurat în Casa de Cultură din or. Comrat. În holul instituției a fost organizată o expoziție de carte, semnate de ierarhul și slujitorul comemorați. De asemenea, au fost expuse mai multe fotografii de epocă.

La eveniment a participat activ parohia ”Sf. M. Mc. Gheorghe” din capitală, precum și clubul ortodox care activează pe lângă biblioteca municipală ”M. Lomonosov”. Astfel, circa 50 de credincioși din Chișinău, în frunte cu părintele Nicolae Florinschi, s-au deplasat la Comrat.

Evenimentul a fost inaugurat de către părintele protopop de Comrat Prot. Mitr. Petru Cheleș, care a dat citire mesajului de salut al Episcopului Anatolie.

La eveniment au fost aduse mai multe icoane și sfințenii din perioada sfântului ierarh, care sunt mărturii vii din perioada arhipăstoriei sale.

Manifestarea i-a avut drept invitați și pe câțiva reprezentanți ai unei asociații din Moscova, care îl cinstesc și promovează personalitatea sfântului mitropolit Serafim. Din partea acestei asociații a vorbit dl Vladimir Levușkin.

A urmat un film documentar privind viața religioasă în Găgăuzia.

Solista Ana Strezev și copiii de la liceul municipal ”S. Rahmaninov” au interpretat câteva creații ale ierarhului.

Participanții mai activi s-au învrednicit de diplome arhierești, mulțumind Domnul de seara plină de căldură duhovnicească

Contact Form Powered By : XYZScripts.com