Slujbă arhierească și adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Slujbă arhierească și adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni

22:38, joi, 13 august, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

Joi, 13 august, 2015, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul «Minunea Sf. Arh. Mihail» din s. Hîrtopul Mare r. Criuleni, a avut loc ședința administrativă a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

Sf. Liturghie a fost oficiată de către PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei împreună cu preoții din circumscripție. Făcând o incursiune în istoria acestei biserici, în cuvântarea Preasfinției Sale, părintele episcop a nominalizat numeroase momente deosebite din viața și activitatea acestei parohii.

La fel, Preasfinția Sa, a felicitat călduros prot. mitr. Grigore Plăcintă, parohul acestei biserici, cu frumoasa aniversare de 25 de ani de la hirotonie și înalta distincție bisericească primită cu această ocazie – dreptul de a sluji cu ușile împărătești deschise până la rugăciunea «Tatăl nostru…».

Credincioșii au fost îndemnați de a petrece postul «Adormirii Maicii Domnului» cu toată buna credință și curățenie, în vederea primirii Sf. Trup și Sânge al Mântuitorului nostru Iisus Hristos. La rugăciuni au participat dl Anatolie Delemarschi, nou-alesul primar, ex-primarii satului, ctitori și enoriași ai bisericii, iar la sfârșite bunul Dumnezeu a adus și o multașteptată ploiță lină peste satele din Protopopiat.

Preoții din circumscripție s-au măturisit părintelui duhovnic prot. mitr. Ioan Turuta.

În continuare a urmat o Conferință pastoral-misionară cu tema «Consolidarea societății moderne întru protecția familiei și a copilului» susținută de părintele Constantin Cojocaru, preot paroh în satul Bălțata raionul Criuleni.

În continuare a fost analizată situația privind predarea Religiei în școlile și liceele din Protopopiat pe anul de învățământ 2015-2016, în fiecare parohie în parte.

Au urmat probleme curente și comunicări administrative, dar și o serie de alte detalii, fiind abordate diverse aspecte ce țin de activitatea culturală, pastoral-misionară și administrativă a parohiilor din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

Sursa: http://protopopiat-criuleni-dubasari.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com