Slujba de Înviere la biserica ”Sf.Cuvioasa Parascheva”din Strășeni - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Slujba de Înviere la biserica ”Sf.Cuvioasa Parascheva”din Strășeni

6:16, duminică, 20 aprilie, 2014 |

Liturghia a fost oficiată de parohul bisericii – Prot. Mitr. Veatceslav Cazacu alături de clericii Protoiereul Petru Eșanu și Preotul Eugen Lipițc.

Biserica a fost arhiplină, creștinii s-au rugat pentru ca Hristos să le lumineze sufletele și vieților prin lumina primită în Sîmbăta Mare la Ierusalim, care i se mai zice Foc Haric, care a fost adusă și în Biserica ”Sf.Cuv.Parascheva” de către parohul bisericii Părintele Veatceslav Cazacu.
După primirea Focului Haric, la orele 00.00, Preoții și Creștinii au făcut înconjurul bisericii cîntînd cîntarea: ”Învierea lui Hristos văzînd…”
După citirea Evangheliei din fața ușilor bisericei, Corul bisericei a începtul cîntarea Canonului Învierii, Laudele și celelalte, după care a urmat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie.
La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Paroh a citit rugăciunile de sfințire a bucatelor aduse de creștini spre sfințire și binecuvîntare.
Cozonacul, pasca, ouăle și multe alte bucate au fost binecuvîntate, după care creștinii au plecat cu inimă împăcate spre casele lor cu inima împăcată și cu Hristos în Suflet.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com