Header image

Strigător la cer – Preotul satului un casetofon!

18:35, duminică, 7 iulie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , , ,

Preotul satului – un casetofon. La Gaureni, raionul Ialoveni de aproape doua luni slujbele la biserica sunt oficiate de o combina muzicala. Femeia care vinde lumanari are grija sa descarce liturghia si rugaciunile de pe internet. Se intampla dupa ce preotul din localitate a plecat, iar cel desemnat nu-i primit de credinciosi. Astazi, biserica din sat era deschisa si ii astepta pe enoriasi cu acelasi sunet de magnetofon.

Rugaciunile se aud de la un casetofon, pus pe o masa, in dreapta altarului. In biserica este un singur suflet, matusa Maria, femeia care vinde lumanari si are grija de lacas.

Satul a ramas fara preot imediat dupa Pastele Blajinilor, in luna mai.

Fostul preot, care s-a mutat la Chisinau, l-a lasat pe ginerele sau sa slujeasca la biserica din Gaureni. Mitropolia insa nu a fost anuntata despre asta, asa ca a desemnat un alt slujitor, pe care satenii nu-l vor.

Locuitorii din Gaureni spun ca nu-l accepta pe noul preot pentru ca acesta ar fi divorat, iar acum ar trai cu o alta femeie, lucru interzis de canoane.

Mitropolia afirma ca va numi un alt preot, daca se va dovedi ca cel desemnat nu a tinut slujbe, insa nu se stie cand se va intampla asta.

Sursa: www.protv.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com