Header image

Suparati pe Ghimpu si Chirtoaca. Un grup de preoti le cer liberalilor sa-si ceara scuze

21:25, vineri, 4 ianuarie, 2013 | Cuvinte-cheie: , ,

Suparati pe Ghimpu si Chirtoaca. Un grup de enoriasi si preoti au cerut ca acestia sa-si ceara scuze publice pentru ca au cerut ca data de 25 decembrie sa fie inclusa in lista zilelor de odihna si au numit Craciunul pe stil vechi drept unul sovietic. In plus enoriasii i-au condamnat pe cei care sarbatoresc Nasterea Domnului pe stil nou.

“Sa dea Demonului acel care slujeste pe stil nou, iar in biserica unde s-o slujit pe stil nou trebuie de luat aghiasma  si de sfintit din nou. Jumatate de glob sarbatoreste pe stil nou, toti trebuie sa fie dati demonului?Da”, a spus o enoriasa.

“Conform canoanelor bisericesti si a blestemelor patriarhulu Kiril al 5-lea din 1756 si care nimeni nu le-a anulat cei care vor sarabtori pe stil nou sa aiba lepra lui Gheze, strangularea lui Iuda si ingerul domnului sa fie la spatele omului aceluia cu sabia”, a spus o alta enoriasa.

Preotii spun ca exista 3 minuni care arata ca anume data de 7 ianuarie este ziua in care s-a nascut Mantuitorul.

“O mare prima minune este aprinderea focului  haric la Ierusalim de Pasti. La ierusalim de Boboteaza pe stil vechi doar atunci raul Iordan se intoarce si curge invers de la vale se duce la deal. A treia este ca de shimbarea la fata muntele Tabor din Ierusalim se intuneca”, a spus preotul din Sangerei, Maxim Guzun.

Cel mai tare enoriasii si preotii s-au suparat pe liberalii Mihai Ghimpu si Dorin Chirtoaca.

“Solictam insistent domnului Mihai Ghimpu si domnului Dorin Chirtoaca sa-si ceara scuze pentru ofensa sentimentelor religioase legate de stilul vechi universal. Atunci cand ei au propus instituirea datei de 25 decembrie si-au permis sa numeasca ca fiind o data de factura sovietica nefiind in rand cu lumea cum a incheiat Dorin Chirtoaca”, a specificat preotul Guzun.

Solicitat de PROTV Dorin Chirtoaca a refuzat sa comenteze declaratiile preotiilor. Mihai Ghimpu insa nu a fost de gasit.

La sfarsitul anului trecut deputatul PL, Valeriu Munteanu a propus, in Parlament, ca data de 25 decembrie sa fie declarata zi de sarbatoare insa proiectul nu a fost sustinut.

Preotii si enoriasii si-au exprimat astazi din nou nemultumirea fata de adoptarea legii antidiscriminarea si au cerut anularea acesteiea.

Sursa: http://www.inprofunzime.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com