Header image

Tăierea Împrejur a Domnului nostru Iisus Hristos prăznuită la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

10:14, joi, 15 ianuarie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

Ziua de astăzi a prilejuit o triplă sărbătoare pentru credincioșii drept-măritori – prăznuirea Tăierii Împrejur a Domnului, pomenirea Sf. Ierarh Vasile cel Mare și începutul Anului Nou pe stil vechi.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit la Catedrala „Nașterea Domnului” o Liturghie praznicală care s-a bucurat de prezența mai multor zeci de creștini, după care a fost oficiat un Te-Deum de mulțumire.

Adresându-se cinstitei adunări, Vlădica a vorbit despre importanța fiecărui eveniment în parte dintre cele trei și despre felul cum trebuie să petreacă un bun creștin această zi însemnată.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa a adresat un cuvânt de felicitare tuturor credincioșilor care poartă numele de Vasile, îndemnându-i să ia aminte la viața marelui luminător și să-i ceară în tot timpul vieții mijlocirea în fața Dreptului Judecător.

În continuare, Întâistătătorul a urat tuturor un An Nou îmbelșugat, plin mai ales de roade duhovnicești și de realizări frumoase, toate spre lauda și preamărirea lui Dumnezeu, iar mai apoi, tradițional, enoriașii au fost semănați de către Mitropolit și de către slujitori.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com