Header image

Taina Sfântului Maslu în protopopiatul Sângerei

22:52, joi, 13 martie, 2014 | Cuvinte-cheie: , ,

În data de 11 martie, la biserica cu hramul ”Înălțarea Domnului” din satul Rădoaia, raionul Sângerei, un sobor de preoți în frunte cu protoiereul Maxim Guzun, blagocinul circumcripției de Sângerei au săvârșit taina Sfântului Maslu.

De la mic la mare dis-de-diminiață creștinii satului au venit în casa lui Dumnezeu pentru a participa la această sfîntă taină. La final părintele Maxim a venit cu un cuvînt de învățătură despre importanța acestei sfinte taine și perioada postului Mare pe care o traversăm. Părintele Arcadie Găleanu, parohul bisericii sus menționate a mulțumit enoriașilor.

Taina Sfântului Maslu se savârseste în Biserica Ortodoxa pentru vindecarea bolnavilor. Ea se întemeiaza pe învatatura Sf. Apostol Iacov care spune:

“Este cineva în suferinta ? Sa se roage… Este cineva bolnav între voi ? Sa cheme preotii Bisericii si sa se roage pentru el ungându-l cu untdelemn în numele Domnului. Si rugaciunea credintei va mântui pe cel bolnav si, de va fi facut pacate, se vor ierta lui”. (Iacob 5, 13-15)

Sfântul Maslu se face, de obicei, în zilele de post cu trei, cu cinci sau cu sapte preoti. Iar credinciosii bolnavi si rudele lor, care participa la aceasta taina si doresc cu adevarat sa-si usureze suferinta trupului si a sufletului, trebuie sa vina la Sfântul Maslu cu mare credinta în Dumnezeu, împacati cu toti, spovediti, postiti si întariti cu multe rugaciuni.

Sursa: www.ephbalti.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com