Header image

Tatăl-erou care își crește singur cei 8 copii

23:14, miercuri, 1 iulie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Într-un sat sărac din judeţul Gorj, există un tată de nota 10. Traian Popescu munceşte 16 ore pe zi pentru a creşte singur opt copii. Mama lor a murit acum trei ani aducându-l pe lume pe mezinul familiei. Nu a aflat niciodată motivul real al morţii ei.

De când i-a murit soţia, Traian nu mai are somn. Munceşte în atelierul lui de tâmplărie până cade jos din picioare de oboseală. Pentru că acum trebuie să producă în sărăcia de sat în care trăieşte cât doi părinţi la un loc.

Pentru copiii lui rămâne un super-erou. Asta pentru că în fiecare zi se luptă să evite cea mai comodă soluţie care i-ar fi fost la îndemână o dată cu moartea soţiei: să cedeze copiii în grija statului, atunci când cei de la Protecţia copilului au venit să îi ia.

Copiii mai mici nu îşi dau seama de greutăţi, dar fetele mai mari văd foarte bine amărăciunea din ochii tatălui lor. Luna aceasta omul se aşteaptă să obţină 2250 de lei de pe urma muncii lui. Pare un venit decent, dar la opt 8 copii lista cheltuielilor e interminabilă. Numai pâinea îl costă 600 de lei, iar utilităţile şi detergenţii de spălat îmbrăcămintea, hrana animalelor din curte, fructele pentru copii şi celelalte alimente ajung la alte câteva mii de lei. Rezultatul e dezolant.

Luna aceasta iar este pe pierdere. Trebuie neapărat să îşi acopere gaura în atelier, dar clienţii sunt din ce în ce mai puţini.

Traian Popescu ar avea nevoie de multe să îi fie viaţa mai uşoară. De bani să le cumpere haine decente, de bani pentru a termina dormitoarele noi pentru că nu-i mai încap copiii în casa veche, de rechizite pentru cei mici, dar dintre toate lucrurile cere un lucru care pare incredibil pentru condiţia lui – scule noi de tâmplărie, pentru a putea să muncească şi mai mult.

Familia Popescu poate fi ajutată la următoarea adresă: Cărbuneşti sat, nr. 74, jud. Gorj.

Cazul familiei Popescu a fost prezentat la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

caz-social-headlines

Contact Form Powered By : XYZScripts.com