Header image

Teologii ortodocși ruşi cer ministrului educației separarea teologiei într-un grup independent de specialități

14:51, marți, 23 iulie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Pe  internet s-a început colectarea semnăturilor pentru petiția adresată ministrului educației și Științei al Federației Ruse, Dmitri Livanov pentru separarea teologiei într-un grup independent de specialități.

„În caz contrar, se va pierde cadrul legal pentru acreditarea școlilor duhovniceşti şi a departamentelor teologice ale universităților,” – au relatat reprezentanţii Universităţii Ortodoxe Sfântul Tihon, al cărui rector protoireul Vladimir Vorobiev a fost şi iniţiatorul pentru strângerea semnăturilor.

Deasemenea reprezentanţii universităţii au explicat că anterior Ministerul Educației a emis un ordin despre  o nouă listă de „specialități extinse”, în care teologia nu există drept o specialitate independentă și este în același grup cu studiul religiilor.

„Subordonarea teologiei disciplinilor filosofice şi de studiere a religiei, o privează de caracterul ei confesional, ce îi va afecta în mod negativ conținutul și rolul său în sistemul de învățământ modern,” – este declarat într-o scrisoare deschisă adresată ministrului.

Autorii ei reamintesc că standardele internaționale prevăd educația religioasă drept o ramură independentă a ştiinţelor umaniste, și, prin urmare, proiectul propus prevede o încălcare a normelor internaționale.

„Refuzul de a le oferi membrilor confesiunilor, de a obţine învățământul confesional este o discriminare pe motiv religios” – este menţionat în adresare.

traducere pentru www.ortodox.md
Sursa: www.sedmitza.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com