Header image

Timofti va purta discuții cu reprezentanții Sinodului Bisericesc

Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldova, ÎPS Vladimir, împreună cu mai mulţi reprezentanţi ai Sinodului Bisericesc, urmează să aibă o întâlnire cu preşedintele Nicolae Timofti. Anunțul a fost făcut de către preotul Vitalie Şincari de la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Chişinău, transmite UNIMEDIA cu referire la IPN.

Sinodul Bisericesc urmează să discute cu şeful statului despre decizia de a le refuza celor de la conducere taina împărtăşaniei dacă nu-şi revăd poziţia privind minorităţile sexuale.

Reprezentanţii Mişcării pentru Apărarea Ortodoxiei nu mai insistă pe excluderea sintagmei „orientare sexuală” din legislaţia naţională. Însă, aceștia vor să fie aprobate unor modificări legislative care ar interzice propaganda homosexuală.

UNIMEDIA precizează că anterior Sinodului Bisericii a atenționat politicieni că ar putea fi interziși la împărtășanie, dacă vor revede legea cu privire la egalitatea de șanse și nu vor exclude prevederile ce țin de persoanele de orientare sexuală. Reprezentanții Bisericii au oferit un termen de o lună guvernanților pentru a îndeplini solicitarea.

Sursa: www.unimedia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com