Header image

Totalurile Săptămânii Tineretului Ortodox în cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

18:55, luni, 25 aprilie, 2016 | Cuvinte-cheie: ,

În urma  directivei Mitropolitului Chișinăului și a întregii Moldove, Vladimir pentru Săptămîna Tineretului Ortodox,  Episcopia de Ungheni și Nisporeni, cu binecuvîntarea Preasfințitului Petru, a desfășurat  activități pentru tineri și cu implicarea directă a tinerilor.

Astfel, Sectorul Eparhial Activitate Pastorală pentru Tineret, Președinte – prot. Vadim Corostinschi, în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova a desfășurat în zilele de 18, 19, 20 și 21 aprilie cu elevi din liceile și școlile raioanelor Ungheni, Nisporeni, Hîncești și Călărași, cîte o Conferință: Sf. Scriptură – de la citire la fapte, conferențiar fiind președintele Sectorului dat, dar și preliminarele ediții a III-a pentru finala concursului Brain-Ring. În data de 22 aprilie a fost desfășurată în Centrul Eparhial, conferință pentru tineri cu probleme și persoane în conflict cu legea.

Deasemenea au avut loc și conferințe pentru tineri cu tema ,,Sfînta Scriptură- de la citire la faptă”, dar totodată  și mișcarea eparhială  ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale” –  a susținut în această săptămînă un seminar tinerilor de la Colegiul de Medicină din or. Ungheni, dar și  întîlnire de suflet cu elevi ai liceilor din  or. Ungheni.

Sectorul Eparhial Învățămînt Religios și Catehizare   în ziua de21 aprilie a prezentat în cadrul Liceului Teoretic “ I. Creangă“ din orașul Ungheni o Oră Publică cu tematica DUMNEZEU-SFÎNTA TREIME, în prezența directă a Preasfințitului Petru.

Sectorul Eparhial Relații Culturale în ziua de 22 aprilie a organizat, pentru prima dată în țară, festivalul poeziei cu tematică religioasă Cuvintele sufletului, în cadrul Bibliotecii Publice din orașul Ungheni Dimitrie Cantemir, unde au participat tineri cu recitaluri de poezie religioasă, dar și de creație proprie.

Sectorului Eparhial, Activitate Pastorală în Ministerul Apărării, a organizat pentru 60 de elevi ai Colegiului Naţional al Poliţiei de Frontieră  Ungheni o adevărată bucurie sufletească, mărturisindu-i și împărtășindu-i pe toți cu

Sfintele şi Dumnezeieştile Taine, de către soborul de preoți ai Catedralei Episcopale ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski”.

Deasemenea au fost adunați copii și tineri doritori de a lăuda pe Dumnezeu prin cântare, unde au învățat cântări pentru Sărbătoarea Intrării în Ierusalim și Învierii Domnului, astfel înființîndu-se corul de copii și tineri din cadrul episcopiei.

Totodată au fost întîlniri de catehizare a tinerilor care urmează să primească Taina Sfintei Cununii.

Activitățile acestei Săptămîni a Tineretului Ortodox au culminat cu slujba arhierească în cinstea sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim, oficiată de Preasfințitul PETRU, înconjurat de soborul de preoți ai Catedralei Episcopale ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski”, din orașul Ungheni, unde au fost prezenți și tineri participanți ai activităților organizate pe parcursul săptămînii anterioare.

La finalul slujbei, Preasfinţitul Episcop PETRU, a ținut un cuvînt de învățătură, în care a explicat rolul și importanța tinerilor ortodocși, atît în Biserică, cît și în societate, îndemnîndu-I părintește și creștinește ca să ducă prin ramurile de stîlpări binecuvîntate bucuria sărbătorii în casele celor bolnavi și neputincioși.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com