Header image

Trei copii de la „Casa mamei şi copilului” din cadrul Penitenciarului nr.16 – Pruncul au primit Taina Sfîntului Botez

13:51, luni, 16 iunie, 2014 | Cuvinte-cheie: , ,

Trei copii, un băieţel şi două fetiţe, aflaţi în custodia centrului „Casa mamei şi copilului” de la Penitenciarul Pruncul, au fost creştinaţi. Evenimentul a avut loc în incinta Bisericii cu hramul Sfîntului Mare Mucenic Gheorghe de pe teritoriul instituţiei de detenţie.

Slujba a fost oficiată de preoţii capelani ai sistemului penitenciar, Maxim Melinti şi Eugen Ionaşco. Ceremonia a respectat toate rînduielile bisericeşti legate de botez. Slujba propriu-zisă a cuprins scufundarea în apă sfinţită a micuţilor, înconjurarea în cerc închis a mesei, citirea evangheliei, ungerea cu Sfântul mir, tunderea simbolică şi punerea cruciuliţei.

De la eveniment n-au lipsit nici naşii de botez ai copiilor, reprezentanţi ai societăţii civile, care au adus în dar micuţilor mai multe seturi de îmbrăcăminte şi jucării. Părinţii spirituali ai pruncilor au menţionat că vor avea grijă de acum înainte să-şi îndrume finii şi să-i ajute să devină creştini adevăraţi.

La sfârşitul ceremoniei, preotul le-a reamintit celor prezenţi, despre faptul că copiii sunt un dar al lui Dumnezeu, iar Taina Botezului este un eveniment special şi unic în viaţa fiecărui om. Totodată, preotul i-a rugat pe părinţii duhovniceşti să-şi călăuzească finii în spiritul tradiţiei şi credinţei ortodoxe, accentuînd că misiunea lor abia a început.
Cu ocazia fericitului eveniment al încreştinării copiilor, directorul Departamentului Instituţiilor Penitenciare, Ana Dabija, a adresat felicitări părinților şi naşilor dorindu-le ca Sfinţii Ocrotitori ai acestor prunci, să le dăruiască bărbăţie, curaj, înțelepciune.

Sursa: http://penitenciar.gov.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com