Header image

Ucraina: Preot ortodox, împușcat cu brutalitate în fața casei sale

13:34, luni, 27 iulie, 2015 | Cuvinte-cheie: ,

Un preot ortodox din Kiev este în stare critică, după ce a fost împușcat de două ori în cap, sâmbătă seara, conform mediei rusesti si ucrainene.

Roman Nikolaev, un preot din Biserica Ortodoxa a Ucrainei, de sub Patriarhia Moscovei, a fost împușcat în fața casei sale, in nordul Kievului, sâmbătă noaptea, si a fost lasat in stare critica.

Un purtător de cuvânt al Bisericii a declarat, pentru serviciul de știri rusesc al Radio RSN, ca Nikolaev a fost găsit de un vecin, pe scara apartamentului sau, în stare critică.

Purtătorul de cuvânt a menționat că, în opinia sa, atacul, comis de doi bărbați necunoscuți, este putin probabil sa fi fost conectat la activitatea lui Nikolaev.

„Atacul nu a avut loc într-un lacas ortodox. Nikolaev a slujit ca preot paroh al unei biserici care cred că nu a fost încă finalizată. A fost hirotonit preot, în urmă cu doi ani”.

O versiune a evenimentelor, sugerata de către serviciul de presă al Ministerului ucrainean al Afacerilor Interne, citata de Sputnik, arata că Nikolaev ar fi fost împușcat după ce talharii au fost surprinsi in apartament.

Poliția ucraineana a lansat o investigație asupra cazului.

sursa http://lonews.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com