Header image

Un binecuvântat Pelerinaj la mănăstirile Sfântului Binecredincios Voieovod Ștefan cel Mare

12:25, miercuri, 28 septembrie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

În perioada 5-8 septembrie, a avut loc un binecuvântat pelerinaj de suflet la mănăstirile Sfântului Binecredincios Voieovod Ștefan cel Mare cu participarea credincioșilor din parohiile “Sf. Treime” din s. Căpriana, r. Străşeni, “Adormirea Maicii Domnului” din s. Pănășești, r. Strășeni și a ansamblului entno-folcloric «Ștefan Vodă», conducător artisitic Tudor Ungureanu, din s. Căpriana, r. Strășeni. Au fost vizitate mănăstirile: Neamț, Vorona, Putna, Sihăstria, Secu, Ovidenia.

La mănăstirea Putna pelerinii au fost întâmpinați de către părintele stareț, Arhimandritul Melchisedec, care s-a referit la viața mănăstirii și la specificul vieții monahale. Poposind la mănăstirea Sihăstria a fost vizitat cimitirul mănăstirii, unde se află înhumați marii duhovnici ai neamului: părintele Paisie Olaru, Cleopa Ilie, Ioanichie Bălan.
La Mănăstirea Neamț toți s-au închinat la părticelele din moaștele sfinților, care sunt păstrate cu sfințenie de obștea mănăstirească.

”Una este când le vorbești enoriașilor de pe amvon despre aceste vetre monahale și alta când au posibilitatea să se atingă de cele sfinte. Credem că pelerinajele îi ajută pe creștinii dornici de a gusta din cele sfinte să se întărească lăuntric și să-și ghideze viața după învățătura creștină” – a menționat părintele Alexei Pazurati, parohul bisericii “Sf. Treime” din s. Căpriana.

Părintele Alexandru Iamandi, parohul bisericii “Adormirea Maicii Domnului” din s. Pănășești, r. Strășeni ne-a comunicat: „Încercăm să le dăm hrană duhovnicească credincioșilor noștri. Or, enoriașii din parohia pe care o păstoresc sunt dornici de cele sfinte. Mănăstirile sunt ca și niște punți către Împărăția Cerurilor. Apropiindu-se de sfinţenii, credincioșii le cunosc şi dea Domnul să-şi schimbe viaţa spre bine”.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com