Header image

Un preot a reuşit să facă ceea ce mimează asociațiile de protecție a mediului de ani de zile

13:21, luni, 16 martie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

Preotul ortodox Vasile Rus din Nepos încearcă să-l aducă pe Dumnezeu în sânul comunităţii pe care o păstoreşte nu doar prin slujbă şi rugăciune, ci si prin multe fapte bune.

Pe malurile Someşului, gunoaiele au format adevărate diguri. Chiar dacă în zona există autorităţi guvernamentale şi organizaţii non-guvernamentale care ar trebui să protejeze natura, acest lucru nu se întâmplă. Vasile Rus a reuşit însă ce nu au reuşit toate aceste asociaţii care beneficiază de fonduri: a sensibilizat oamenii!

Preotul a luat la pas 20 de kilometri, din Năsăud și până în Ilva Mică, și a contorizat mormanele de gunoaiele, pe care mai apoi le-a pus cu ajutorul smartphone-ului pe harta virtuală a aplicației Trash Out.

Rezultatele au apărut: Năsăudul a fost luat la pas de către angajații primăriei care au ecologizat străzile sufocate de gunoaie. Zeci de voluntari, printre care elevi de liceu și de școala generală, dar și localnici din Nepos, au redat frumuseţea Someşului.

Părintele spune că va continua să se implice în comunitatea unde slujește și va duce mai departe aceste acțiuni de ecologizare și mai ales de conștientizare.

sursa http://activenews.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com