Header image

Un preot militar în sutană a participat la maratonul clasic al Atenei

13:58, vineri, 15 noiembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

„Am vrut să arăt că Biserica întotdeauna este alături de poporul său și e prezentă la toate evenimentele, de la cele sportive la cele publice. Anume de atât am participat la acest maraton. Am înţeles că oamenilor le-a şi plăcut, pe unde alergam eu, eram peste tot aplăudat mai tare decât ceilalți participanți. Unii îmi cereau rugăciuni. Și eu m-am rugat în timpul maratonului! „

Părintele Atanasie, în vârstă de 43 de ani,  a fost probabil un alergător unic care  s-a deosebit de ceilalţi participanţi ai maratonului clasic atenian. Deși preotul nu a înregistrat performanţe deosebite, el a reuşit să lase o impresie profundă, venind în sutană la cursă.

Tată a cinci copii și un sportiv-amator, preotul a decis să participe la maratonul de 42 km pentru a atrage atenția oamenilor asupra Bisericii.

„Am fost interesat să particip la competiţie. Oamenii m-au primit cu căldură. Nu am auzit niciun comentariu negativ, ci dimpotrivă. Doar o persoană mi-a zis că la anul viitor, să particip la competiţie fără sutană. „Dar atunci cum ţi-ai da seama că eu sunt un preot,” – i-am răspuns, „- a spus părintele Atanasie.

„Am fugit în sutană, pentru că anume astfel am putut să transmit mesajul pe care-l doream”, – a explicat preotul.

Părintele Atanasie Vlahodimos a parcurs distanţa în 4 ore şi 16 minute, în timp ce la antrenamente el a reuşit să obţinp un rezultat de 3 ore 40 de minute.

traducere pentru ortodox.md

sursa www.pravoslavie.ru

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com