Header image

Unei mame…

23:31, sâmbătă, 25 aprilie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , ,

Cu cât mai mult încercăm să despcoperim adevărata viaţă, cu atât mai clar devine faptul, că în jur este foarte multă durere (deşi nu demult ne părea că doar a noastră este una adevărată şi greu de suportat), dar şi motive pentru a fi fericit.

Am vizitat recent împreună cu o bună prietenă o familie care deși trece deja de câțiva ani prin momente grele totuși e unită nu doar prin suferință, dar și prin multă dragoste. Sfaturile acestei tinere mame, care se numește Ana, cred că vor fi de folos și multor altor femei. Doamne ajută!

Iiubita mea soră în Hristos,

Îţi scriu aceste rânduri cu inima plină de emoţie. Vreau să-ți împărtășesc câteva gânduri, pe care le-am trăit în propriul suflet și care sper că-ți vor fi și ție de folos.

Poate ar fi cazul să-ți spun câteva cuvinte despre mine, ca să mă înțelegi și de ce am vrut să vin cu acest mesaj. Sunt o tânără mamă a doi copilași minunați, care cu regret de câțiva ani buni își poate îmbrățișa propriii copii, doar cu privirea. În rezultatul unui tragic accident am rămas imobilizată la pat.

Nu vreau să-ți vorbesc despre suferința mea, cel ce nu a trecut prin asemenea momente cu greu le va înțelege, vreau doar să te rog din inimă să prețuiești orice clipă și orice moment pe care ți-L dă bunul Dumnezeu să-l petreci cu familia, cu soțul și copiii. Cât de importante nu ar fi cariera, succesul, realizările, nimic din acestea nu te va face la fel de fericită ca propria familie. De aceea trebuie să o prețuiești, să muncești pentru unirea și fericirea ei.

O familie unită și fericită, are la bază mai mulți factori, dar cel mai importantă e dragostea care îi leagă pe toți membrii familiei. Iar pentru ca dragostea să fie pururea vie, trebuie să o menținem mereu, iar când simți că căminul familial se răcește, pune lemne pe foc, lemnele dragostei.

Hai să vedem și cum să o facem. Astăzi viața noastră a tuturor este grăbită, mereu avem multe de făcut, multe de rezolvat, și ajunși seara pe la casele noastre nu mai avem putere de nimic. Totuși, dacă avem și un serviciu, trebuie neapărat să avem grijă ca familia noastră nicicând să nu fie trecută pe locul doi în preocopările noastre.

Astfel o femeie nu trebuie să arăte frumos, îngrijit și atrăgător doar atunci când pleacă la serviciu sau pentru a rezolva alte probleme. Și acasa mama, soția și gospodina nu trebuie să-și piardă farmecul, atracția și frumusețea, atât pentru soț, dar și pentru copii.

Dacă ziua toți membrii familiei sunt implicați în diverse activități, atunci seara trebuie să aparțină familiei. Toți membrii familiei să aibă posibilitate să ia cina împreună, să-și împărtășească sentimentele și trăirile acestei zile. Și dacă e o cină în familie, atunci toți împreună se așează la masă, spunând o rugăciune, și se ridică de la masă, tot împreună.

Majoritatea copiilor înainte de somn îi cer mamei să le spună o poveste, o istorie minunată. S-au întâmplat zile când nu am făcut acest lucru și apoi l-am regretat, căci cine ar putea să le aducă în sufletul copiilor un gând bun, o învățătură ziditoare mai bine decât mama? Vorbiți-le, povestiți-le, îmbrățișați-i cu dragoste acum cât sunt mici, și această dragoste va rămâne cu ei pe vecie…

Aș vrea să menționez și faptul că atât pentru a fi mereu în comuniune cu Dumnezeu, dar și pentru a avea pace în familie, relații minunate cu copii și soțul, trebuie să ne împărtășim cât mai des. Și mămicile să aibă grijă nu doar să împărtășească copiii în duminici și sărbători, dar și singure să primească această Sfântă Taină pe cât mai des posibil.

Am simțit nu o singură dată, că atunci când nu primesc Sfintele Taine o perioadă mai îndelungată, sufletul meu se răcește, Duhul Sfânt se îndepărtează, iar mulțimea păcatelor, fie și mici și neînsemnate, mă fac mai ușor să-mi pierd răbdarea, să fiu mai supărăcioasă și mai iritată. Iar în asemenea stare cum poți să fii o soție și o mamă bună? De aceea scumpe și dragi mămici, nu uitați că nu doar mântuirea casei voastre, dar și pacea, armonia și dragostea ei depinde de unirea întru Hristos, care nu poate fi realizată decât prin Sfintele Taine.

Un alt gând pe care vreau să vă împărtășesc e că nu există nimic mai bun și mai folositor decât mâncarea pregătită de o mamă cu dragoste, nu alegeți semipreparatele propuse de magazine, și chiar dulciurile din comerț. Pregătiți-le celor dragi în fiecare zi ceva gustos, pregătit acasă, căci și aceasta este un mod de a avea o familie atât sănătoasă, cât și unită prin dragoste.

Iar pentru zilele de odihnă, nu doar pregătiți ceva mai deosebit, dar ieșiți la o plimbare, mergeți împreună la un spectacol, la un film. Nu motivați, că ați avut o săptâmănă prea încordată, viața trece prea repede și anume acum este momentul potrivit pentru a petrece timpul cu cei dragi. Ziua de mâine oricum nu ne aparține…fiind a Lui Dumnezeu.
Fiți îngăduitori unii cu alții, aveți răbdare unii cu alții, aveți dragoste …și familia voastră va putea gusta din plin bucuriile unii familii fericite.

Cu dragoste întru Hristos, Ana

4fec3f93703f4-mama-si-copilul-arhiepiscopul-iustinian-chira-sergiu-andrusca

Contact Form Powered By : XYZScripts.com