Header image

Zilele culturale Monahul Nicolae Delarohia

9:37, duminică, 13 iulie, 2014 | Cuvinte-cheie: ,

Anul acesta, în perioada 15 – 30 iulie se desfăşoară a şaisprezecea ediţie a zilelor culturale N. Steinhardt (Monahul Nicolae Delarohia), după următorul program:

În perioada 15 – 29 iulie la Mănăstirile Rohia şi Rohiţa are loc Tabăra de pictură „Monahul Nicolae Delarohia”, la care participă pictori din toată Transilvania, după cum ne-a precizat Arhim. Macarie Motogna, Secretarul Fundaţiei N. Steinhardt.

Marţi, 29 iulie, de la orele 14:00 se va întruni Colectivul redacţional al Integralei N. Steinhardt cu directorul editorial al Editurii Polirom, pentru a lucra la volumele care vor apărea de acum înainte în cadrul Integralei N. Steinhardt, la Editura Polirom în coeditare cu Editura Mănăstirii Rohia. De la orele 17:00 se va săvârşi Parastasul de pomenire pentru Părintele Nicolae în cimitirul mănăstirii Rohia. În aceeaşi zi, de la orele 19:00 la Mănăstirea Rohiţa va avea loc Masa rotundă cu tema: „N. Steinhardt – între ispita lecturi şi ispita confesiunii ”.

Miercuri, 30 iulie, de la orele 11:00 la Catedrala Episcopala „Sfânta Treime” din Baia Mare va avea loc vernisajul expoziţiei de icoane şi cruci realizate în cadrul Taberei de pictură, precum şi o expoziţie de artă fotografică, cu tema Sfânta Cruce. De la orele 11:30 va avea loc lansarea cărţii Drumul către Isihie. Ispita lecturii, ultimul volum apărut din cadrul Operei N. Steinhardt, volum îngrijit de către Irina Ciubotaru şi cu un studiu introductiv al Doamnei Tania Radu. Este cel de-al şaisprezecelea volum din cadrul Integralei şi lansarea cărţi N. Steinhardt în interviuri – ediţie îngrijită de Prof. Florian Roatiş.

Sursa: http://basilica.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com