Header image

Ziua Unirii Basarabiei cu România. Serbări la Chişinău şi Bucureşti

8:56, vineri, 27 martie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Ziua Unirii Basarabiei cu România este sărbătorită pe 27 martie de românii din ţară şi din Republica Moldova.

Pe 27 martie este ziua Unirii: se împlinesc 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, iar membrii Consiliului Unirii vor organiza vineri un miting în centrul oraşului Chișinău, anunţă jurnalistul Dan Tanasă.

Evenimentele dedicate acestei zile vor continua şi duminică, 29 martie. Mişcarea civică „Tinerii Moldovei” va organiza un Marş al Tricolorului. Tot duminică, membrii organizaţiei vor lansa, de Ziua Unirii, două spoturi video, în care sunt expuse avantajele unirii Republicii Moldova cu România.

Unirea cu România o vor cere şi participanţii la mitingul ce va fi organizat vineri de Consiliul Unirii, în Scuarul Europei. Evenimentul de Ziua Unirii va culmina cu o Horă a Unirii, ce va avea loc la Universitatea de Stat, la care vor participa studenţi de la mai multe instituţii.

Deputatul Eugen Tomac, împreună cu Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni și Consiliul Româno-American, organizează vineri, 27 martie, la Parlamentul României, de Ziua Unirii, conferinţa „Unirea Basarabiei cu România. Realitate istorică şi model de viitor“, dedicată împlinirii a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Sursa: http://activenews.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com