Header image

Acțiune fără precedent la Cluj – 40 de zile de post și rugăciune împotriva avortului

21:10, joi, 19 februarie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Post si rugaciune, veghe pasnica și mobilizarea comunitatii pentru incetarea avortului. Asa se rezuma actiunea “40 de zile pentru viata”, initiata de o echipa de voluntari crestini pentru prima oara in Romania. In Vest acest tip de campanii au loc de mai multi ani si au avut ca rezultat scaderea numarului avorturilor si chiar inchiderea unor clinici din lipsa de cliente.

Voluntarii inscrisi in campanie vor sta 40 de zile in fata clinicii Dominic Stanca si se vor ruga, le vor consilia pe femei si vor incerca sa mobilizeze comunitatea impotriva avorturilor. Voluntarii stau in ture 12 ore pe zi in fata clinicii, de astazi pana in 29 martie.

“Eu m-am inscris trei zile pe saptamana timp de sase zile. Am decis sa ma implic pentru ca bebelusii si mamicile si viata are prioritate. Nu este niciodata nevoie de un avort. Copilul acela are o inima, niciodata nu este un motiv. Ca si cum ti-ai tine copilul in brate, dar e atat de mic incat nu poti sa il tii, trebuie sa stea in burtica, dar nu e nicio deosebire in rest. Nu protestam, ne rugam pentru sufletul bebelusilor, pentru mamici, pentru medici. Ai intodeauna de ales, e ca si cum la cateva luni ti-ai omori bebelusul pentru ca te-ai razgandit”, a spus Laura Sandu, una dintre participantele actiunii.

Pe site-ul actiunii se arata ca in Romania se fac 400 de avorturi pe zi, dintre care 16 in Cluj-Napoca, motivand astfel alaturarea Clujului la cele 559 de orase din toata lumea la aceasta campanie.

“In intreaga lume exista campania asta chiar in perioada asta, in Romania este prima data. Sunt locuri unde se fac 24 de ore si efecte sunt deja, sunt clinici unde nu se mai fac avorturi, sunt schimbari care se vad. Ei nu se pot apara, trebuie sa fim noi vocea lor si e important sa se stie ca exista solutii”, a precizat Ioana Chirila, o alta participanta.

Din 2007 de cand s-a pornit campania organizatorii arata ca rezultate “9.699 de copilasi salvati de la avort, 107 de convertiri in randul persoanelor implicate in avorturi si 59 de centre pentru avort inchise”.
Voluntarii ofera trecatoarelor interesate fluturasi cu evolutia sarcinii si cu datele de contact ale unor ONG-uri unde acestea pot gasi sprijin si consiliere.

Chiar daca nu s-a inscris online la actiune, Marius s-a alaturat actiunii din fata clinicii Dominic Stanca.

“Cand voi avea timp, voi mai veni, dimineata sau seara. Avorturile din punctul meu de vedere constituie o mare problema, nu sunt parinte, nu stiu cat de greu este sa cresti un copil, dar sunt sigur ca cu ajutorul lui Dumnezeu si a altr oameni, eventual ONG-uri, organizatii care pot sa ofere consultanta si ajutor se poate trece peste un moment greu si in cel mai rau caz dat spre adoptie copilul respectiv, dar nu avortat”, a spus acesta.

„Am vazut rezultatele pe care campania 40 de Zile pentru Viata le-a obtinut in alte parti ale lumii. Ne rugam ca aceasta campanie sa marcheze inceputul incetarii avortului in Cluj-Napoca”, a subliniat Iulia Calinescu, organizatoarea campaniei de la Cluj-Napoca.

Sursa: http://www.ziardecluj.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com