Header image

Liturghie Arhierească la Mănăstirea „Nașterea Domnului” Zăbriceni

16:19, duminică, 30 martie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

În Duminica a IV-a a Marelui Post, a Cuviosului Ioan Scărarul, Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, s-a aflat în mijlocul obștii monahale și a închinătorilor Mănăstirii „Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni, unde, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie.

După citirea pericopei evanghelice, Vlădica s-a adresat cu un cuvînt de învățătura în care a vorbit despre alungarea duhului mut din tînărul adus de tatăl său la Mîntuitorul, despre slăbiciunea necredinței și puterea credinței.

În cadrul serviciului divin, ierodiaconul Foca (Buzatu), a fost prohirisit în treapta de ieromonah. Cu acest prilej, Ierarhul i-a adresat ieromonahului Foca calde felicitări, aducîndu-i în dar o cruce și un acatistier și îndemnîndu-l să fie un vrednic iconom al Tainelor lui Dumnezeu, să slujească Bisericii lui Hristos cu toată dăruirea, priceperea și ascultarea, înmulțind talantul primit la această Sfîntă și Dumnezeiască Taină.

La final, Ierarhul a venit cu un cuvînt de mulțumire părintelui stareț, arimandritului Damian (Burlacu), pentru toate cîte face pentru sfîntul așezămînt și l-a felicitat cu ocazia zilei de naștere ce a avut loc recent. De asemenea, a îndemnat credincioșii la fapte bune și la milostenie, oferind fiecăruia în semn de binecuvîntare cîte o iconiță.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com