Header image

Radio Renașterea împlinește 20 de ani

0:45, joi, 2 mai, 2019 | Cuvinte-cheie: ,

Radio Renașterea, radioul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului şi Clujului, împlinește miercuri, 1 mai 2019, 20 de ani de la prima emisie.

Cu acest prilej, Agenția de știri Basilica transmite sincere felicitări colegilor de la Radio Renașterea!

Radio Renașterea

Radio Renașterea a fost înființat la inițiativa Mitropolitului Bartolomeu Anania având menirea ca, „pe calea undelor, cuvântul Evangheliei să coboare de pe amvoane şi să pătrundă în suflete şi conştiinţe”.

Aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului şi Clujului, Radio Renaşterea a început să emită pe 1 mai 1999, pe frecvenţa 91,2 MHz/FM stereo, 24 de ore din 24, în municipiul Cluj-Napoca şi împrejurimi.

De pe 1 mai 2004 poate fi recepţionat online, iar din 1 mai 2005 emite şi la Bistriţa, pe frecvenţa 102 MHz/FM Stereo.

Potrivit site-ului oficial, instituția „promovează și prelungește misiunea Bisericii în dubla sa dimensiune: religioasă şi culturală”.

Grila de programe cuprinde emisiuni pentru toate vârstele cu caracter religios, cultural, social, muzical şi informativ.

Redacţia radioului are patru departamente: teologic, social, cultural, informativ şi tehnic, în care lucrează 20 de jurnaliști de presă religioasă.

În Biserica Ortodoxă Română mai funcționează, în afară de Radio Renașterea, și de radioul oficial al Patriarhiei Române, Radio Trinitas, alte trei radiouri eparhiale: Radio DobrogeaRadio Reîntregirea și Radio Lumina.

 

Foto credit: Radio Renașterea

Sursa: www.basilica.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com