Dr. Pavel Chirilă – NU HRĂNI CANCERUL (reguli alimentare pentru prevenirea și vindecarea cancerului)
20:06, sâmbătă, 14 februarie, 2015 | Cuvinte-cheie: alimentatie corecta, cancer, medicina, vindecare

Potrivit doctorului Pavel Chirilă, 25% din cancere pot fi prevenite cu ajutorul alimentației. Există alimente care pot declanșa, sau, în cazul cancerului deja instalat, pot grăbi evoluția bolii.
Interzicerea consumului de zahăr alb
Reducerea consumului de carne și grăsimi
Carnea roșie și dietele bogate în grăsimi animale pot determina transformarea celulelor sănătoase în celule cancerigene. Carnea de porc conține substanțe care intoxică sângele, provoacă boli de ficat, tulburări circulatorii și metabolice. Studiile efectuate pe proteinele vegetale au arătat că acestea nu cresc riscul de apariției a cancerului nici agravarea bolii deja instalate.
Se recomandă înlocuirea consumului de carne roșie cu carne de pește, și a grăsimilor animale cu uleiuri vegetale, cum este uleiul de măsline. Acesta nu trebuie să lipsească din alimentația bolnavilor de cancer, deoarece este foarte bogat în polifenoli, cu efecte antioxidante în prevenirea afecțiunilor oncologice. Acidul oleic monosaturat din uleiul de măsline neutralizează activitatea unor gene canceroase (mai ales în cancerul de sân, care are o incidență mai mică la femeile care urmează o dietă mediteraneană).
Proteinele din carne se pot înlocui cu proteine vegetale din soia, orez, grâu germinat, tărâțe, drojdie de bere (câte 30-50 g pe zi), oțet de mere, hrișcă, nuci și alune, sau din lapte de capră, lapte acru, ouă sau brânzeturi nefermentate.
Adoptarea unei diete vegetariene
Alimentația corectă ne poate apăra de această maladie greu de învins care este cancerul. În primul rând, se recomandă adoptarea unei diete vegetariene, bogate în fructe, legume, zarzavaturi și cereale integrale. Aceasta acționează ca un scut inclusiv împotriva bolilor de inimă și a diabetului.
Dintre legume, nu trebuie să lipsească varza, broccoli, conopida, spanacul, sfecla roșie, țelina, morcovul, pătrunjelul, fasolea păstăi, mazărea boabe, roșiile, usturoiul, ceapa și ridichea. Ca fructe, sunt recomandate în special merele roșii, strugurii, lămâile, portocalele, piersicile, cireșele, vișinele, zmeura, căpșunile, afinele, coacăzele și alte fructe de pădure.
Postul negru periodic
Profesorul doctor Pavel Chirilă recomandă 1-2 zile de post negru în fiecare săptămână pentru prevenirea cancerului. Sau se poate ține o dietă de 3-7 zile pe lună de curățire a corpului cu sucuri de legume și fructe, produse apicole, vitamine și minerale și ceaiuri din plante. Sucul de sfeclă roșie, combinat cu mere sau alte rădăcinoase este recomandat tuturor bolnavilor de cancer.
Doctorul Pavel Chirilă recomandă de asemenea o “doză” zilnică de 2-3 pahare de apă plată, consumate în fiecare dimineață, pe stomacul gol. Apa trebuie să fie cât mai curată și de calitate.
Alimente interzise bolnavilor de cancer
Odată declanșat cancerul, bolnavul trebuie să renunțe complet la consumul de: fripturi la grătar, carne în sânge, vânat, ciuperci, brânzeturi fermentate, sare iodată, condimente iuți, zahărul alb și dulciurile concentrate, produsele de cofetărie sau patiserie, praful de copt, tutunul, alcoolul, cafeaua, Cola, coloranții, conservații și aditivii chimici, ceaiul chinezesc, ciocolata și cacaua.
Alte reguli:
• Evitarea consumului de alimente prăjite, arse sau afumate
• Reducerea la minimum a alimentelor preparate termic
• Limitarea consumului de alimente sărate
• Interzicerea consumului de alimente sau băuturi care conțin aditivi chimici, coloranți și conservanți
• Respectarea unui program zilnic de mișcare sau exerciții fizice
Surse articol:
1. “Nu hrăni cancerul! Alimentația este aliatul tău împotriva cancerului”, Pavel Chirilă, Mădălina Popescu, Ed. Christiana
2. “Medicina Naturistă”, Vol. 2, Constantin Milică, Ed. Doxologia
sursa http://lataifas.ro

Unul din cele mai impresionante lucruri din cariera mea este cum acest flagel numit cancer ucide milioane de oameni de...
Medicul Pavel Chirilă este unul dintre promotorii alimentaţiei sănătoase. În cartea să „Nu hrăni cancerul! Alimentația este aliatul tău împotriva...
Miercuri, 21 martie, invitata serii duhovnicești a fost doamna Mariana Zubatîi, medic generalist cu competenţe în metabolism şi nutriţie, care...
Românii au căutat totdeauna bucuria unor mese sărbătoreşti, s-au ospătat cu rudele şi prietenii, au ciocnit căte un pahar sau...
Exista trei categorii de oameni. Primii se gandesc prea putin la acest aspect si cara in propriul „ghiozdan” ceea ce...
În perioada noiembrie 2015 – februarie 2016, Asociaţia Locală de Educaţie pentru Copii şi Tineret – ALECT, a desfăşurat o...
Dr. Michelle McMacken, medic medicină internă la Bellevue Hospital Center din New York , o susținătoare a alimentației vegetariene, angajată în...

Episcopul Siluan al Orheiului, a liturghisit în Duminica Învierii fiicei lui Iair la Catedrala Mitropolitană din Chișinău
A fost săvârșită rânduiala Sfințirii Sfintei Mese și Dumnezeiasca Liturghie în parohia Ștefănești, r. Ștefan Vodă
Arhiepiscopul Ioan a liturghisit la mănăstirea „Sfânta Treime” din Saharna
ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Acatistul Acoperământului Maicii Domnului, la Catedrala Mitropolitană din Chișinău
Au apărut calendarele bisericești pentru anul 2026
ÎPS Mitropolit Vladimir a decorat cititorii Bisericii de lemn „Sf. Arhanghel Mihail” din Criuleni
PS Siluan, Episcop de Orhei, a participat la Conferința Teologică dedicată celor 1700 de ani de la Primul Sinod Ecumenic