În atenția creștinilor! Sfinte Moaște spre închinare la mănăstirea Hâncu, s. Bursuc, r. Nisporeni - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

În atenția creștinilor! Sfinte Moaște spre închinare la mănăstirea Hâncu, s. Bursuc, r. Nisporeni

17:25, marți, 16 aprilie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

„Minunat este Dumnezeu întru sfinţii Lui“ (Psalm 67, 36).

   Biserica cinsteşte pe sfinţi întrucât recunoaşte în ei prezenţa lui Hristos şi lucrarea Sfântului Duh. Cinstirea sfinţilor nu este, aşadar, o ştirbire a cinstirii lui Dumnezeu ci, dimpotrivă, este o preamărire a iubirii Sale pentru oameni şi a lucrării Lui de înălţare a omului spre frumuseţea şi viaţa veşnică a lui Dumnezeu. Domnul nu este minunat într-o singurătate şi într-o izolare veşnică, ci este minunat întru sfinţii care se împărtăşesc şi se bucură de iubirea lui Dumnezeu şi de slava Sa.

   De aceea, Biserica Dreptmăritoare mărturiseşte şi cinsteşte credinţa şi vieţuirea sfinţilor. Întrucât omul a fost creat după chipul lui Dumnezeu Cel veşnic Sfânt, sfinţenia este viaţa adevărată a omului sau împlinirea umanului.

   În această perioadă de primăvară duhovnicească, Prea Sfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, prin pronia dumnezeiască a binecuvântat ca  la mănăstirea Hâncu, lavra din codrii Lăpuşnii, să fie aduse Sfintele moaşte ale Sfinţilor: Trei Ierarhi, ale Sfântului Mc. Haralambie şi ale Sfântului Bonifatie.  

   Sfintele moaşte vor fi puse spre închinarea creştinilor în următoarea perioadă de timp: 12.04.2013 – 12.05.2013. Prea Sfinţia Sa îi îndeamnă pe toţi clericii şi creştinii din cuprinsul eparhiei şi din întreaga ţară de a veni să se închine la racla sfintelor moaşte, de a primi ajutorul şi binecuvântarea lor.

   Prin întâlnirea cu sfinţii, creştinii îşi fac pritenie pe acei sfinţi, de la ei primesc ajutor şi har, pace şi linişte. De aceea şi mesajul Prea Sfinţiei Sale este un mesaj de sfinţenie şi mântuire sufletească.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com