În necaz nu alerga la oameni, ci la Dumnezeu - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

În necaz nu alerga la oameni, ci la Dumnezeu

“Dă-ne ajutor în necaz, căci zadarnic este ajutorul omului.” Stau şi mă gândesc de câte ori am fost în necaz şi de câte ori am alergat la oameni şi nu la Domnul. Cred că marea majoritate avem acest “defect” de a ne încrede mai mult în oameni decât în Acel care ne-a dat viaţa!

În urma unor experienţe avute cu oamenii, am ajuns la concluzia psalmistului, că zadarnic este ajutorul omului dacă nu alergăm la Domnul cu necazul nostru. ri am alergat la oameni şi nu la Domnul. Cred că marea majoritate avem acest “defect” de a ne încrede mai mult în oameni decât în Acel care ne-a dat viaţa! În urma unor experienţe avute cu oamenii, am ajuns la concluzia psalmistului, că zadarnic este ajutorul omului dacă nu alergăm la Domnul cu necazul nostru.

Oamenii ne vor povesti, poate vor râde de noi sau ne vor judeca, dar Dumnezeu poate rezolva cu adevărat problema mea şi a ta. EL care mă cunoaşte aşa cum nimeni nu mă ştie, poate să mângâie inima mea şi poate să ia durerea din ea. Dumnezeu stă şi te aşteaptă să alergi la EL cu toată fiinţa ta, să şteargă lacrima din ochi şi să-ţi dea eliberare. El e prietenul cel mai bun, care te ascultă şi nu te judecă. EL şi numai EL te poate ajuta în orice domeniu al vieţii. Noi oamenii suntem trecători, suntem doar ţărână şi de multe ori nu ne putem ajuta pe noi înşine. Ne credem înţelepţi în a da sfaturi şi ne oferim să ascultăm “cu drag” pe fratele nostru ce e în necaz, ca apoi să avem ce povestii altora. Nu ştim să ne ţinem gură şi nici măcar nu ştim a asculta, chiar dacă dăm această impresie. Ne înşelăm pe noi înşine, înşelăm pe fratele nostru şi am ajuns să credem că Îl putem înşela şi pe Dumnezeu.

Eu vreau să fiu din aceia care zic precum Iov 5:8 “Eu aş alerga la Dumnezeu, lui Dumnezeu I-aş spune necazul meu.” Haideţi ca toţi împreună, de azi înainte să învăţăm să alergăm numai la Dumnezeu cu necazul nostru şi să facem din EL scutul şi adăpostul vieţii. Când durerea e mare, în cămăruţa noastră pe genunchi, Dumnezeu ne aşteaptă să ne dea alinare.

Doamne iartă-mă că mi-am pus atât de mult speranţa în oameni şi am alergat la alţii în loc să caut în Tine scăpare în vreme de necaz. De azi Doamne, vreau să fii Confidentul meu şi numai Ţie să-ţi mărturisesc totul. AMIN!

Sursa: crestintotal.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com