Patriarhul Irineu al Serbiei: Patriarhul Constantinopolului a luat o decizie pentru care nu are drept - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Patriarhul Irineu al Serbiei: Patriarhul Constantinopolului a luat o decizie pentru care nu are drept

12:38, marți, 16 octombrie, 2018 | Cuvinte-cheie: , , ,

Preafericitul Patriarh Irineu al Serbiei a comentat în fața reprezentanților mas-media decizia Patriarhiei Constantinopolului privind recunoașterea schismaticilor din Ucraina, comunică Serviciul de Presă al Bisericii Ortodoxe din Ucraina, făcând referință la publicația Romfea.

”Astăzi Biserica noastră trece printr-o mare ispită” – a declarat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Sârbe. – ”Ispita ce l-a vătămat pe primul nostru ierarh, Patriarhul Ecumenic, cea de a lua o decizie cu potențiale urmări catastrofale pentru Biserică, decizia de a înființa ceea ce el nu are dreptul să o facă – de a recunoaște o biserică schismatică și chiar de a-i acorda autocefalie”.

Preafericitul Irineu a mai spus că asemenea precedent nu există. ”Eu cred că toate Bisericile vor arăta, cât de dezastruoasă este această decizie, pentru a evita o schismă bisericească din cele mai catastrofale. Nădăjduim că Domnul ne va păzi de această ispită”, – a subliniat Patriarhul Serbiei Irineu.

Sursa: http://www.patriarchia.ru/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com