Mitropolitul Ilarion Alfeev: în caz de escaladare a tensiunilor în Siria creștinii vor deveni ostaticii principali ai conflictului - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Mitropolitul Ilarion Alfeev: în caz de escaladare a tensiunilor în Siria creștinii vor deveni ostaticii principali ai conflictului

0:07, miercuri, 28 august, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Într-un interviu pentru portalul italian de știri AsiaNews președinte Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Ilarion și-a exprimat îngrijorarea profundă faţă de planurile de intervenție militară în Siria. El a subliniat că este inacceptabil să într-un mod unilateral, fără autorizația ONU, de a se decide soarta unei naţiuni întregi, cu milioane de locuitori. „Din nou nu va fi posibilă evitarea sacrificării multor vieţi omeneşti, care vor fi puse pe altarul democrației imaginare” – și-a exprimat părerea Mitropolitul Ilarion. 

„Și nimeni nu este preocupat de soarta creștinilor, care vor deveni ostaticii principali și principalele victime ale acelor forțe extremiste radicale, care, cu ajutorul Statelor Unite vor veni la putere – a spus în continuare mitropololitul. – Cred că comunitatea internațională trebuie să facă tot posibilul pentru a preveni o astfel de dezvoltare „.

traducere pentru ortodox.md

sursa pravoslavie.ru

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com