Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu: Sfinţirea merindelor nu se va întâmpla în biserici sau în curţile bisericilor - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu: Sfinţirea merindelor nu se va întâmpla în biserici sau în curţile bisericilor

17:34, miercuri, 15 aprilie, 2020 |

După ce Mitropolia Moldovei a propus creștinilor să vină în curtea bisericii, în noaptea Învierii, cu respectarea regulilor stricte de protecție contra unui potențial risc de infectare cu noul tip de coronavirus, Președintele R. Moldova Igor Dodon a declarat că autoritățile recomandă clerului „să nu se admită nici într-un caz sfințitul în biserică sau în curtea lăcașului sfânt”. Același lucru a fost confirmat și de premierul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Comandă din 14.04.2020.

Restricțiile au fost confirmate astăzi într-un Briefing organizat de Ministerul Afacerilor Interne privind măsurile MAI în perioada sărbătorilor Pascale. În acest an nu vom mai merge la biserici pentru a sfinţi merinde. Este una dintre măsurile anunţate de Ministrul Afacerilor Interne în legătură cu Sărbătorile Pascale.

Pavel Voicu, Ministrul Afacerilor Interne: „Sfinţirea merindelor nu se va întâmpla în biserici sau în curţile bisericilor. În sate, în localităţi, în oraşele unde este posibil cetăţenii vor scoate merindele la poartă, iar preoţii vor merge şi vor sfinţi aceste merinde. Pentru municipii, oraşele mai mari, în special Chişinău nu este permis aceasta procedură.”

Potrivit Ministrului de Interne, 9000 de poliţişti vor asigura ordinea publica de sărbători. Până acum, oamenii legii au întocmit peste 1200 de procese contravenţionale pentru încălcarea regimului de carantină.

VIDEO | Briefing organizat de Ministerul Afacerilor Interne privind măsurile MAI în perioada sărbătorilor Pascale, restricții, recomandări și informații actualizate cu privire la acțiunile serviciilor MAI în vederea prevenirii răspândirii COVID-19.

Sursa: www.privesc.eu

Contact Form Powered By : XYZScripts.com