De Sfânta Maria Mică creştinii au mers la biserică şi s-au rugat pentru sănătate şi pace în lume (video) - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

De Sfânta Maria Mică creştinii au mers la biserică şi s-au rugat pentru sănătate şi pace în lume (video)

12:25, sâmbătă, 21 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Credincioşii ortodocşi de stil vechi marchează astăzi ziua Naşterii Maicii Domnului, iar cu această ocazie, mai multe localităţi sărbătoresc hramul. Cei care au venit la biserică s-au rugat Sfintei Fecioare pentru sănătate şi pace în lume.

„E naşterea Maicii Domnului, sărbătoare foarte mare. Mă rog pentru sănătatea copiilor, succes în familie. Maica Domnului este ajutătoare pentru toată lumea”, a spus o credincioasă.

„Ne rugăm să ne dăruiască Dumnezeu sănătate multă tutror. nu doar nouă celor care intrăm în locaşul Domnului. Ne rugăm şi pentru cei de la Parlament ca să se roage pentru noi bătrânii”, a declarat o altă credincioasă.

Preoţii spun că Maica Domnului străjuieşte anul bisericesc, naşterea sa fiind sărbătorită în septembrie, iar adormirea – în august.

„Astăzi se aminteşte de începutul mântuirii întregii omeniri din robia diavolului şi a păcatului, iată de ce aceatsă sărbătoare este mare şi noi trebuie să o cinstim. În popor se numeste Sfânta Marie Mică”, a precizat preotul de la Catedrala Mitropolitană, Teodor Bortă.

Sfânta Fecioară a venit pe lume după îndelunga rugăciune a părinţilor săi, drepţii Ioachim şi Ana. Tatăl Fecioarei Maria era un urmaş al regelui David, iar mama, o descendentă din familia preoţească a lui Aaron. Astfel s-a împlinit prorocia că Mesia va avea o dublă descendenţă – împărătească şi preoţească. În Moldova, 130 de mii de femei au numele Maria, aproape 23 de mii – Mariana, iar peste 20 de mii – Marina. Peste două mii de bărbaţi poartă numele Marin.

sursa publica.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com