Procesiunea cu moaștele Sf. M. Mc. Ioan cel Nou de la Suceava la Mănăstirea Putna (2021) - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Procesiunea cu moaștele Sf. M. Mc. Ioan cel Nou de la Suceava la Mănăstirea Putna (2021)

7:53, vineri, 15 octombrie, 2021 | Cuvinte-cheie: , ,

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, icoana și racla cu moaștele Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou sunt purtate pe cuprinsul întregii eparhii trei zile, în perioada 10-12 octombrie 2021.

Luni, 11 octombrie 2021, Sfântul Ioan a poposit și la Mănăstirea Putna, unde a fost întâmpinat de către Părintele Stareț, Arhim. Melchisedec, de către obștea monahală și de către credincioșii prezenți, în sunetul clopotelor și cu lumânări aprinse în mâini. A fost săvârșită slujba Acatistului Sfântului Ioan cel Nou și a fost înconjurată biserica mănăstirii, pe un traseu presărat cu flori și petale. Delegația care a însoțit moaștele Sfântului Ioan cel Nou a fost condusă de către Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Imagini dronă: Valentin Vișan Montaj: @Chorals 11 octombrie 2021 #EvenimentePutna

Contact Form Powered By : XYZScripts.com