Sfânta Liturghie a Sf. Vasile cel Mare în Ajunul Marelui Praznic al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sfânta Liturghie a Sf. Vasile cel Mare în Ajunul Marelui Praznic al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos

12:00, joi, 6 ianuarie, 2022 | Cuvinte-cheie:

Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca) Duhovnicul-administrator al Mănăstirii Ciuflea a săvârșit Joi, 6 ianuarie 2022, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, în catedrala „Sf. M. Mc. Teodor Tiron” împreună cu soborul de preoți și diaconi.

Preacuvioșia Sa a explicat enoriașilor prezenți despre însemnătatea zilei de azi, a postului aspru din ajunul cât și despre marele Praznic al Nașterii Domnului care urmează a fi.

Tot astăzi a fost oficiată Liturghia Sfântului Vasile cel Mare care se slujeste numai de zece ori pe an: în Ajunul Nașterii Domnului și în cel al Bobotezei, în ziua de prăznuire a Sfântului Vasile cel Mare 1/14 ianuarie, în primele cinci duminici din Postul Sfintelor Pasti, în Joia și Sâmbăta din Săptămâna Patimilor.

După oficierea Sfintei Liturghii, a fost oficiat un Te-deum de Slavă Preasfintei Treimi și Sfinților Săi, de cerere și Binecuvântare a primi pe Sfântul Prunc Iisus și în inimile fiecăruia din noi, Amin.

Sursa: http://ciuflea.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com