Sărbătoarea Soborului Sf. Ioan Botezătorul la biserica Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei din Chișinău - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sărbătoarea Soborului Sf. Ioan Botezătorul la biserica Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei din Chișinău

8:57, vineri, 21 ianuarie, 2022 |

Joi, 21 ianuarie 2022, de sărbătoarea Soborului Sf. Ioan Botezătorul, având binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, al Chișinăului și al Întregii Moldove, Prot. mitr. Veniamin Onu, parohul bisericii Sf. Irh. Nicolae din Vicenza a liturghisit la biserica cu hramul Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei, a Institutului de Medicină Urgentă din mun. Chișinău.

Părintele Veniamin a răspuns cu drag invitației preotului paroh Prot. mitr. Mihail Bortă de a sluji împreună dumnezeiasca slujbă în această biserică nouă, ce a fost sfințită în anul 2019 de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către corul parohiei, condus de presbitera Magdalena Bortă.

La Liturghie au participat credincioși, colaboratori ai Spitalului de Urgență, veniți să-l cinstească în rugăciune pe cel mai mare dintre sfinți: Ioan, Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului.

Sfintei Liturghii a urmat un Tedeum, după care toți cei prezenți au fost miruți și felicitați cu sfânta sărbătoare a Sf. Ioan Botezătorul.

Sfinte Ioane, preacinstite, Înaintemergătorule al Domnului, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sursa: https://biserica-spiridon.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com