„Spune NU campaniei Copii LGBT în școala Ta”: Un grup de părinți au inițiat o petiție online prin care cer interzicerea campaniei - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

„Spune NU campaniei Copii LGBT în școala Ta”: Un grup de părinți au inițiat o petiție online prin care cer interzicerea campaniei

14:15, miercuri, 9 noiembrie, 2022 |

Un grup de părinți din Republica Moldova au creat o petiție online pentru a cere interzicerea campaniei „Copii LGBT în școala Ta”.

 „Noi, părinții suntem extrem de îngrijorați de informațiile despre lansarea campaniei „Copiii LGBT în școala ta”. Considerăm inadmisibilă înnobilarea principiilor promovate de așa-numita comunitate LGBT, al căror scop final este molestarea minorilor și, ca urmare, normalizarea relațiilor netradiționale în societate”, se arată în petiție.

Totodată, părinții au relatat că își exprimă dezacordul față de promovarea valorilor netradiționale care sunt contrare familiei și fundamentele sociale ale unei societăți civilizate, precum și canoanele ortodoxe.

„Ținând cont de posibila amploare a campaniei de desfășurare, finanțată activ din exterior, ne exprimăm dezacordul care promovează valori netradiționale care sunt contrare familiei și fundamentele sociale ale unei societăți civilizate, precum și canoanele ortodoxe. În același timp, vă informăm că orice influență asupra copilului în scopul de a convinge sau constrânge să frecventeze astfel de lecții din partea personalului liceului sau a terților va fi privită de noi, părinții, ca o amenințare directă la adresa sănătatea psihologică și va atrage un apel la autoritățile competente.

Facem apel la administrația tuturor instituțiilor de învățământ să nu ia parte la campanii dubioase împotriva dezvoltării normale a copiilor noștri. La rândul nostru, informăm despre un boicot deschis al tuturor inițiativelor legate de propaganda LGBT în școli și, dacă va fi necesar, vom întocmi un apel colectiv către structurile superioare din societate”, menționează autorul petiției.

TV8.md reamintește că Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a precizat că campania „Copiii LGBT în școala ta” nu a fost inițiată sau coordonată de către minister. Potrivit acesteia, Ministerul nu a fost consultat sau informat în prealabil despre campanie.

„Ministerul Educației și Cercetării este preocupat de asigurarea unui mediu educațional sigur și protectiv pentru fiecare copil”, a menționat purtătoarea de cuvânt a MEC, Viorica Pistrui.

„Referitor la comentariile unor politicieni, considerăm incorectă politizarea subiectului și nu comentăm declarațiile respective”, au precizat reprezentanții MEC, pentru TV8, după ce PSRM a solicitat Ministerului Educației să se expună clar asupra inițiativei date și să o condamne ca fiind inacceptabilă pentru societatea moldovenească, pentru valorile tradiționale și familiale.

„Copiii LGBT în Școala Ta” este prima campanie de conștientizare privind drepturile copiilor LGBT+ din Republica Moldova.  Aceasta prezintă o serie de materiale care au scopul să ajute profesorii și profesoarele din Republica Moldova să înțeleagă dificultățile pe care le întâmpină copiii LGBT+ din cauza stereotipurilor și a prejudecăților. De asemenea, cadrele didactice au ocazia să-și testeze cunoștințele despre copiii comunității LGBT și despre propriul grad de acceptare a acestora.

Ieri, 8 noiembrie, Partidul Socialiștilor a condamnat inițiativa de lansare în școlile din Republica Moldova a campaniei „Copiii LGBT în Școala Ta”. Socialiștii consideră că propaganda LGBT în școli este un atac direct la adresa instituției familiei, a valorilor noastre tradiționale, precum și a normelor etice.

„În loc să soluționeze problemele social-economice, autoritățile moldovenești promovează și sprijină astfel de inițiative prin adoptarea diferitor acte normative, precum și prin susținerea directă și deschisă a comunității LGBT. Este vorba despre organizarea paradelor gay, adoptarea Convenției de la Istanbul într-o versiune inacceptabilă pentru societatea moldovenească și alte inițiative”, notează reprezentanții PSRM.

Și fostul șef de stat Igor Dodon s-a arătat nemulțumit de lansarea acestei campanii în instituțiile de învățământ.

„În calitate de părinte, și cred că voi exprima o poziție împărtășită de majoritatea părinților din Moldova pe cazul dat, sunt categoric împotriva propagandei homosexualității și a desfrâului în școli, băgată insistent de actuala conducere anti-națională și anti-creștină. În multe școli din republică încă nu a ajuns căldura, dar a ajuns propaganda LGBT”, a declarat Dodon.

La rândul său, Angelica Frolov, membră GENDERDOC-M, a precizat că această campanie „nu are conexiune cu Guvernul, cu Maia Sandu și cu programul școlar”.

„Toată presa scrie despre campania pe care a lansat-o GENDERDOC-M în cadrul unui proiect cu scopul de a dezbate stereotipurile și prejudecățile. Tatiana Corcebaș-Onica este autoarea campaniei, o campanie care ridică problemă bullyingului și discriminării copiilor LGBT în școli. O campanie care nu are nicio treabă cu Guvernul, cu Maia Sandu și cu programul școlar. Dar dodonii imediat au reacționat că încă nu au dat căldură în școli, dar deja a venit propaganda. De fapt da, așa arată propaganda, doar că propagandă ruso-dodonisto-xenofobă”, a punctat Angelica Frolov.

Campania „Copiii LGBT în școala ta” a fost realizată în cadrul programului de instruire privind combaterea prejudecăților prin instrumente audiovizuale „Combating hate can be fun”, desfășurat de Centrul de informații GENDERDOC-M, cu suportul financiar al Regatului Țărilor de Jos.

Sursa: https://tv8.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com