Biserică în stil maramureşean, înaltă de aproape 30 de metri, la Soroca - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Biserică în stil maramureşean, înaltă de aproape 30 de metri, la Soroca

21:40, sâmbătă, 19 ianuarie, 2013 | Cuvinte-cheie:

Locuitorii oraşului Soroca mai au un motiv de mândrie. Cetatea de pe malul Nistrului va fi vecină cu o frumoasă biserică maramureşeană din lemn, a cărei construcţie se apropie de final. Deosebită prin arhitectură şi a doua la număr din Moldova, biserica a fost construită de meşteri de peste Prut.

Bisericile de lemn din Maramureş sunt deosebite datorită înălţimii turlelor, iar lemnul folosit la construcţia acesteia este fixat fără a fi bătut în cuie.

„A mai rămas poarta maramureşeană de montat, uşile, ferestrele şi micile finisaje dinăutru, iar apoi pictura integrală a bisericii. Nădăjduim că până în luna martie biserica va fi gata şi va fi sfinţită”, a declarat Sorin Huluţu, părinte, paroh.

Biserica va purta hramul „Sfinţii Martiri Brâncoveni” şi va avea o bibliotecă, o sală pentru spovedanie şi una pentru pomenirea morţilor.

Iată ce au spus oamenii:

„În primul rând, priviţi ce bijuterie frumoasă este aici şi în al doilea rând, cred că o să ne apropie mai mult de Dumnezeu.”

„Extraordinar de frumoasă, cred că e singulul model din Republica Moldova.”

„Eu cred că această biserică va deveni un loc de rugăciune şi un loc de pelerinaj. Suntem foarte mândri că am reuşit.”

Biserica are o înălţime de aproape metri şi poate găzdui mai bine de 200 de oameni. Întreg proiectul a costat mai bine de 100 mii de euro.

Sursa: http://www.publika.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com