O activistă LGBT a depus mărturii la poliţie împotriva Mitropolitului Vladimir. "A instigat la ură şi discriminare împotriva persoanelor LGBT" - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

O activistă LGBT a depus mărturii la poliţie împotriva Mitropolitului Vladimir. „A instigat la ură şi discriminare împotriva persoanelor LGBT”

23:10, vineri, 21 aprilie, 2023 | Cuvinte-cheie: , ,

Coordonatoarea de program în cadrul organizației GENDERDOC-M, Angelica Frolova, a anunțat că a fost la poliție și am depus mărturii împotriva Mitropolitului Moldovei. „Mitropolitul de multe ori a instigat la ură și discriminare împotriva persoanelor LGBT, el se crede deasupra legilor. Eu sunt activistă pentru drepturile omului și pun mai presus decât toate, drepturile omului și egalitatea tuturor cetățenilor”, a scris Frolova.

„Am fost la poliție și am depus mărturii în urma plângerii împotriva Mitropolitului Moldovei, cetățeanul Vladimir Cantarean. Mitropolitul de multe ori a instigat la ură și discriminare împotriva persoanelor LGBT, el se crede deasupra legilor. Eu sunt activistă pentru drepturile omului și pun mai presus decât toate, drepturile omului și egalitatea tuturor cetățenilor. Pentru mine respectul față de demnitatea altor oameni este o valoare importantă. Nu este o bătălie cu religia creștină, valorile veridice ale acestei religii sunt deoparte de ura și intoleranța pe care le promovează unii dintre slujitorii ei”, a menționat Angelica Frolova.

CEDO a stabilit că țările membre ale Consiliului Europei, inclusiv România, trebuie să recunoască prin lege și să protejeze familiile de același sex, precizează Asociația ACCEPT, printr-un comunicat.

Mitropolia Moldovei a venit cu o reacție, după recomandarea CtEDO privind cuplurile LGBT. Astfel, Biserica Ortodoxă din Moldova îndeamnă credincioșii „să ia atitudine, evident, strict în limitele permise de legislația în vigoare a Republicii Moldova, pentru ca o asemenea legalizare și promovare a păcatului să nu aibă loc”. Totodată, Mitropolia s-a adresat autorităților. „Stimați reprezentanți ai puterii, nu sunteți veșnici pe tronul cârmuirii și de domniile voastre depinde cum veți rămâne înscriși în istorie”, se arată în mesaj.

„Declarația pe care a făcut-o Mitropolia Moldovei pe pagina sa este instigare la ură și discriminare”. Astfel a reacționat coordonatoarea de program a Centrului de Informații GENDERDOC-M, activista Angelica Frolov, la declarația Mitropoliei Moldovei privind decizia CtEDO despre cuplurile LGBT.

Sursa: https://unimedia.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com