Festivalul Cântecului Pascal în Catedrala episcopală „Sf. M. Mc. Dimitrie” din Orhei - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Festivalul Cântecului Pascal în Catedrala episcopală „Sf. M. Mc. Dimitrie” din Orhei

18:56, luni, 24 aprilie, 2023 |

La data de 20 aprilie 2023, cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei, s-a desfășurat Festivalul Cântecului Pascal în Catedrala episcopală „Sf.M.Mc.Dimitrie” din municipiul Orhei, în frunte fiind Protoiereul Rodion Melnic.

Dornici de hrană duhovnicească au venit să cânte Bucuria Învierii grupurile corale de elevi și maturi din localități ale raionului, cât și din orașul Orhei. Frumosul din frumos se naşte. Toți cei care au fost prezenți la acest eveniment și-au delectat sufletele cu cântările pascale, ce au răsunat sub Lumina Învierii.

La final, Protoiereul Iulian Rațăblagocin de Orhei, și-a exprimat recunoștința și aprecierea pentru buna desfășurare a evenimentului. „ Învierea Domnului nu e despre iepurași, băutură sau mâncare… Învierea Domnului este despre DRAGOSTEA deosebită a lui Dumnezeu față de noi oamenii. Ar trebui să înțelegem și să fim pătrunși de esența acestei sărbători, pentru că de nu, riscăm să rămânem fără de Paște, riscăm să ni se fure Paștile”, afirma sinția sa.

Festivalul Cântecului Pascal are menirea de a promova bucuria sfintei sărbători a Învierii Domnului care trebuie adusă în inima celor din jur.

Material realizat de Prot. Valeriu Catana

Președintele Sectorului Cultură a Vicariatului de Orhei.

Sursa: ortodoxia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com