Împrietenește-te cu Sfântul Spiridon! 40 de Acatiste la Sf. Spiridon pentru grabnic ajutor - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Împrietenește-te cu Sfântul Spiridon! 40 de Acatiste la Sf. Spiridon pentru grabnic ajutor

23:03, miercuri, 26 aprilie, 2023 |

Joi, 27 aprilie, ora 17.00, din Mila lui Dumnezeu începem să citim un nou șirag de 40 Acatiste ale Sfântului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, mare făcător de minuni al Ortodoxiei.

După perioada sfintelor sărbători vă invităm cu drag să punem din nou un început bun – 40 de Acatiste la Sfântul Spiridon pentru grabnic ajutor.

Acatistul Sfântului Spiridon al Trimitundei se citește încă din vechime pentru grabnic ajutor, îndeosebi pentru luminarea minții, găsirea perechii potrivite, căsătorie binecuvântată, dăruire de prunci, dezlegare grai, oprirea datoriilor, serviciu, tranzacție, călătorie binecuvântată și altele.

Pentru o anumită cerere se citește câte un Acatist pe zi, timp de 40 de zile. Înainte de a începe canonul e foarte important de luat binecuvântare de la preotul duhovnic. La fel, e bine pe toată perioada citirii Acatistului să respectăm postul în zilele de luni, miercuri și vineri.

Sfântul Ierarh Spiridon este unul dintre sfinţii care au înfăptuit cele mai multe minuni. Rugăciunile credincioșilor rostite din adâncul inimii către acesta au fost mereu ascultate.

Pentru rugăciunile Sfântului Ierarh Spiridon, Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-ne pe noi!

***

În fiecare joi, la ora 17.00, citim cu smerenie Acatistul Sfântului și dragului nostru Ierarh Spiridon al Trimitundei, cu Tedeum de cerere și mulțumire, în fața icoanei cu părticele din cinstitele Sale moaște.

Icoana cu moaștele Sfântului Spiridon se păstrează în altarul bisericii și este expusă spre închinare credincioșilor în fiecare joi seara.

Adresa bisericii:  Chișinău, str. Toma Ciorbă 1, Spitalul de Urgență, intrarea prin portița de pe str. 31 august.

***

POMELNICE

Persoanele care doresc să trimită pomelnice la Biserica Sf. Spiridon al Trimitundei sunt rugate să o facă numai la adresa de mail a părintelui paroh Mihail Bortă: [email protected] sau în mesaj privat pe pagina de Facebook:

Dacă doriți să faceți o donație din România sau de peste hotare, o puteți face în unul din conturile deschise la:

BANCA TRANSILVANIA

NUME ȘI PRENUME: BORTA MIHAIL,

COD CLIENT (CIF BT): 5760132

LISTA IBAN-URI

RO11BTRLRONCRT0576013201 (RON)

RO58BTRLEURCRT0576013201 (EURO)

***

Contact Form Powered By : XYZScripts.com