Mănăstirea „Sf. Prooroc Ilie” din Nicoreni și-a sărbătorit hramul - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Mănăstirea „Sf. Prooroc Ilie” din Nicoreni și-a sărbătorit hramul

12:31, miercuri, 2 august, 2023 | Cuvinte-cheie:

Miercuri, 2 august, în ziua pomenirii Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul, Mănăstirea Nicoreni și-a sărbătorit protectorul ceresc.

Sute de credincioși au poposit la sfânta mănăstire pentru a petrece ziua în rugăciune.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către părintele stareț Arhim. Vlasie (Ușurelu), fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În timpul slujbei au fost puse rugăciuni aparte pentru pace și înmulțirea dragostei, pentru călători și bolnavi, precum și câștigarea oricărui lucru de folos duhovnicesc.

Au fost binecuvântate darurile aduse Domnului, iar credincioșilor li s-a mulțumit pentru dragoste și râvnă pentru cele sfinte.

***

Acum trei decenii, Primăria satului Nicoreni, raionul Drochia, atribuia un lot de pământ din preajma localităţii (fosta Tabără de odihnă) pentru întemeierea unui aşezământ monahal, stabilindu-se şi primii nevoitori în frunte cu părintele stareţ, Arhimandritul Rafail (Bodiu).

Astăzi, după ani de muncă şi de dăruire, se înalță un adevărat complex monastic, cu hramul „Sf. Prooroc Ilie”.

Orice trecător de pe traseul Drochia-Râșcani observă această mănăstire, care se impune printr-o clopotniță unică în spațiul pruto-nistrean, prin atelierul de confecționare a diverselor atribute bisericești, dar și atrași de obștea muncitoare și rugătoare, care numără peste 40 de nevoitori.

Cel care a rămas simbolul și rugătorul acestei mănăstiri, este regretatul părinte stareț Rafail, care a trecut la Domnul. Acesta a rămas un nume de referință în rândul clerului din nordul republicii, împărtășind și sprijinind numeroși credincioși, care și astăzi îi simt rugăciunile, poposind după ajutor la mormântul amplasat în inima mănăstirii.

Sfântul așezământ deţine în proprietate 100 ha de pământ înzestrat cu utilaj agricol de ultimă oră, are crescătorii de păsări și animale, prisacă, livadă, vie, câteva sere pentru legume etc.

Slujbele nu contenesc în acest loc, zilnic oficiindu-se Sfânta Liturghie și celelalte laude bisericești. Numeroși pelerini își găsesc liniștea și alinarea, unii rămânând o perioadă pentru reculegere și ascultare.

Mănăstirea este condusă de către Părintele Arhimandrit Vlasie (Ușurelu), care împreună cu obștea așteaptă și se bucură când poposește fie un rugător, fie orice suflare creștinească necăjită, încercată sau însetată de cele sfinte.

Sursa: https://altarulcredintei.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com