VIDEO | În Cerkasî, persoane necunoscute în uniforme de camuflaj au capturat din a doua încercare catedrala Bisericii Ortodoxe Ucrainene (BOU) - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

VIDEO | În Cerkasî, persoane necunoscute în uniforme de camuflaj au capturat din a doua încercare catedrala Bisericii Ortodoxe Ucrainene (BOU)

11:05, vineri, 18 octombrie, 2024 | Cuvinte-cheie:

Mulți credincioși ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene au fost răniți în timpul asaltului asupra bisericii.

Pe 17 octombrie, Catedrala Arhanghelului Mihail a Bisericii Ortodoxe Ucrainene din Cerkasî a fost capturată de persoane necunoscute în uniforme de camuflaj, din a doua încercare.

După ce credincioșii, împreună cu Mitropolitul Teodosie de Cerkasî și Kanev, au încercat să-și apere sfântul locaș și i-au alungat pe atacatori, radicalii și reprezentanții autorităților au început să își adune susținătorii prin rețelele sociale locale și au făcut o nouă tentativă de asalt.

Aceștia au năvălit pe teritoriul catedralei, au bătut credincioșii, i-au stropit cu gaz lacrimogen, iar pe Mitropolitul Teodosie l-au lovit în cap.

Poliția a rămas inactivă în tot acest timp, iar mai târziu forțele de ordine s-au retras complet de pe teritoriul bisericii.

După capturarea catedralei, Mitropolitul Teodosie de Cerkasî și Kanev s-a adresat credincioșilor, anunțând că de acum înainte enoriașii și preoții Bisericii Ortodoxe Ucrainene din Cerkasî vor fi nevoiți să se roage în casele și apartamentele lor.

„Domnul, Maica Domnului, Arhanghelul Mihail și Sfântul Ierarh Macarie sunt mereu cu noi!”, a spus el.

El a menționat că credincioșii au făcut tot posibilul pentru a apăra catedrala, dar nu au putut preveni capturarea acesteia. Potrivit mitropolitului, odată cu plecarea credincioșilor din catedrală, a plecat și harul.

Mitropolitul și-a exprimat încrederea că se vor întoarce în sfântul lor locaș pentru rugăciune. Totodată, el a subliniat că lupta pentru adevăr va continua în instanțele de judecată, deși speranțele pentru o justiție dreaptă sunt reduse.

Potrivit UJO, atacatorii din Cerkasî au deschis focul asupra credincioșilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Sursa: https://spzh.live/ru/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com