Înaltpreasfințitul Anatolie, Arhiepiscop de Cahul și Comrat, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica ”Sf. Cuv. Parascheva” din or. Tvardița, r. Taraclia - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Înaltpreasfințitul Anatolie, Arhiepiscop de Cahul și Comrat, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica ”Sf. Cuv. Parascheva” din or. Tvardița, r. Taraclia

20:37, duminică, 27 octombrie, 2024 | Cuvinte-cheie: , ,

Întru tine, maică, cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că, luând crucea, ai urmat lui Hristos; şi lucrând, ai învăţat să nu se uite la trup, căci este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Preacuvioasă Maică Parascheva, duhul tău. (Tropar glasul 8)

În duminica a 18-a după Pogorârea Sfântului Duh, și pomenirea Sfintei Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, Înaltpreasfințitul Anatolie, Arhiepiscop de Cahul și Comrat, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica ”Sf. Cuv. Parascheva” din or. Tvardița, r. Taraclia.

La vohodul mic, Chiriarhul locului, ÎPS Anatolie a decorat preotul-paroh, prot. mitr. Vladimir Pascalov, cu medalia ”Sfântul Ierarh Dionisie Erhan”, la 20 de ani de slujire clericală dar și pentru munca ce o depune în cadrul parohiei.

După vohodul mare, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit diaconul Mihail Colari, în treapta de preot.

În încheierea serviciului divin a urmat înconjorul bisericii cu citirea pericopelor evanghelice rânduite sărbătorii și un te-deum de sănătate și mulțumire Domnului pentru toate binefacerile revărsate asupra parohiei și a credincioșilor.

Ierarhul a felicitat pe preotul paroh și enoriașii cu ocazia Prăznuirii ocrotitoarei Cerești a Sfintei Biserici dar și pe creștinele ce poartă numele în cinstea Sfintei Cuvioasei Maicii noastre Parascheva.

Sursa: https://episcopiasud.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com