Minunea Maicii Domnului și a Sfântului Serafim de Sarov - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Minunea Maicii Domnului și a Sfântului Serafim de Sarov

Fratele Cornel relatează în cele de mai jos minunea pe care a trăit-o datorită ajutorului Sfântului Serafim și al Maicii Domnului. „Cele ce sunt cu neputință la oameni, sunt cu putință la Dumnezeu !”.

Nu reușeam sa avem un copil.

După ceva ani, într-o noapte, am visat două racle din care ieșea lumină puternică. Spre una eu am strigat: „Ajută-mă, Sfinte Nectarie!”, iar spre cealaltă „Ajută-mă, Sfinte Serafime!”. Când m-am trezit, mi-am dat seama că de Sfântul Nectarie am auzit, dar Sfântul Serafim niciodată. Adevărat că nici pe la Biserică nu prea am fost…
Așadar, după ce m-am trezit, cu visul încă proaspăt, m-am întrebat: „O fi existând un Sfânt cu numele de Serafim?”. Eram convins ca nu există un sfânt cu numele asta. În viața mea de până atunci nu am auzit de numele acesta.
Și am aflat de pe internet că da, există un Sfânt cu acest nume (și încă unul mare) și că o mică părticică din moaște se află la Biserica Mihai Vodă în București.

Am ajuns după un timp la acea mănăstire și am văzut o raclă cu părticele de la mai mulți Sfinți ruși.

La biserica Mihai Voda se află și o frumoasă icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului care are si puterea de a vindeca „nerodirea”. Am citit 40 de zile canonul icoanei și după încă 3 zile după ce am început să citesc „Acatistul Bunei Vestiri” … soția a avut un test de sarcină pozitiv. Am înțeles după aceea că Sfântul ne chemase la Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Îndrumătoarea”.

După ani de zile de „încercări”și tratament, acum așteptăm un copil.

Ca o concluzie: un Sfânt de care nu am auzit în viața mea mi s-a arătat in vis și m-a chemat la acea biserica. Am citit despre viața Sfântului Serafim si m-am minunat de aceasta. Citesc din când în când rugăciunea Sfântului Serafim.

sursa sfantulserafimdesarov.wordpress.com

Rugăciune către Sfântul Serafim
O, preasfinte Cuvioase și de Dumnezeu purtătorule Părinte Serafim, caută din slava ta cea de sus către noi cei smeriți și neputincioși, împovărați cu multe păcate, care cerem de la tine ajutor și mângâiere. Apropie-te de noi cu inima ta cea plină de bunătate și ajută-ne ca să păzim fără de prihană poruncile Domnului, să ținem cu tărie credința ortodoxă, cu sârguință să-I aducem lui Dumnezeu pocăință pentru păcatele noastre în evlavie creștinească, cu harul bine să sporim și să fim vrednici de ajutorul și mijlocirea ta pentru noi înaintea lui Dumnezeu. O, Sfinte al lui Dumnezeu, Serafime, auzi-ne pre noi, cei ce cu credință și cu dragoste ne rugăm ție și nu ne trece cu vederea pe noi, cei ce avem nevoie de ocrotirea ta. Acum și în ceasul sfârșitului nostru ajută-ne și apără-ne cu rugăciunile tale de săgețile cele pline de răutate ale diavolului, ca să nu ne stăpânească puterea lui ci, cu ajutorul tău, să ne învrednicim a moșteni fericirea lăcașurilor Raiului. Căci în tine ne punem astăzi nădejdea, Părinte milostive, fii pentru noi cu adevărat călăuză spre mântuire și adună-ne la lumina cea neinserată a vieții veșnice prin mijlocirea ta cea bineplăcută, la Tronul Sfintei Treimi, ca să slăvim și să cântăm împreună cu toți Sfinții Numele cel vrednic de închinare, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin.
Contact Form Powered By : XYZScripts.com