Oare nu știi că credința înseamnă viață? - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Oare nu știi că credința înseamnă viață?

22:54, vineri, 27 martie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

„Puțin credinciosule, de ce te-ai îndoit? (Matei 14, 31)

De ce te-ai îndoit? Oare nu știi că credința înseamnă viață? Numai prin ea poți învinge lumea și pe tine însuți. Tot ce ai în tine bun, sincer, puternic, adevărat, de acolo îți vine. Fără credință omul e neputincios, se prăbușește. Uitat-ai oare că credința este mai puternică decât rațiunea, mai puternică decât pasiunile trecătoare ale inimii, mai puternică decât toate?

De ce te-ai îndoit? De ce te-ai îndepărtat de vechea credință, simplă, binecuvântată, pe care ți-au însuflat-o cuvintele: „Tu ești Hristos, Fiul Dumnezeului Celui viu?” Acea credință ți-a luminat cele mai frumoase clipe ale vieții. De fapt, de ce atâția oameni și-au pierdut credința? Pentru că știința contemporană nu este întru totul de acord cu credința? Sau pentru că oamenii, orbiți de egoism, consideră că firava lor rațiune este capabilă să înțeleagă și să măsoare întreaga profunzime a planului dumnezeiesc, pronietor?

„Puțin credinciosule, îi spune Hristos lui Petru, de ce te-ai îndoit?” De ce ai pus temelie acum atât de rușinoasei și de întristătoarei tale căderi? De ce ai uitat că cuvântul Meu este atotputernic, de ce ți-ai întors privirea de la Mine? Cu atât mai mult cu cât, din mila lui Dumnezeu, și o credință împuținată, nedesăvârșită, rămâne totuși credință și este mai tare decât valurile mării și decât diavolul cu îngerii lui.

…Și totuși, în ceasul marii primejdii, te-ai îndreptat către Hristos. Inima ta zdrobită și-a pus ultima speranță în El, și-a ridicat privirea imploratoare spre El. Dă laudă Domnului, fiindcă credința ta te-a mântuit!

Extras din Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu (366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului)

Contact Form Powered By : XYZScripts.com