Duminica a V-a după Paști la biserica “Întâmpinarea Domnului”, USM - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Duminica a V-a după Paști la biserica “Întâmpinarea Domnului”, USM

17:53, duminică, 10 mai, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

În Duminica a V-a după Paști, cea a Samarinencei, slujba Sfintei Liturghii la biserica “Întâmpinarea Domnului”, USM a fost oficiată de protoiereul Vasile Gulivati , căruia i-a coslujit pr. Constantin Cojocaru.

La Sfânta Liturghie, în bisericile ortodoxe s-a citit Pericopa Evanghelică de la Sf. Ev. Ioan (cap.4, vs. 5-42), în care ne este prezentată convorbirea Mântuitorului Hristos cu femeia samarineancă.

După citirea pericopei evanghelice, pr. Constantin a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, vorbindu-le credincioșilor despre lucrarea Duhului Sfânt, care este apa cea vie, și care se împărtășit tuturor celor care participă la viața Bisericii, descoperindu-le adevărata închinare în Duhul lui Dumnezeu, de asemenea părintele le-a vorbit celor adunați la liturghie și despre Sfânta Muceniţă Fotini, samarineanca, căreia Mântuitorul Hristos i-a descoperit viaţa ei păcătoasă, dar care după această întâlnire a devenit un adevărat apostol și L-a propovăduit pe Mântuitorul Hristos.

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com