Sărăcia copiilor români a ajuns la cel mai ridicat nivel de când România a aderat la UE - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sărăcia copiilor români a ajuns la cel mai ridicat nivel de când România a aderat la UE

13:41, miercuri, 25 noiembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Sărăcia copiilor români a ajuns la cel mai ridicat nivel de când România a aderat la Uniunea Europeană, potrivit unui sondaj european recent, citat de Euronews.

După 8 ani ca membru al Uniunii Europene, ţara noastră a ajuns la contraperformanţa ca 51% dintre copiii săi să fie în pericol să trăiască în sărăcie, faţă de 50,5% în 2007.

România a ajuns să surclaseze şi Bulgaria la acest capitol, care prin politicile sale sociale de integrare a copiilor sub 18 ani, a reuşit o scăderea spectaculoasă a acestui risc al sărăciei, de la 61% la 45,2%.

În Ungaria, Grecia, Letonia şi Spania aveau, de asemenea, un sfert dintre copii sunt în aceeaşi situaţie, pe când Polonia, a scăzut cu 10 procente în 7 ani, până la aproape 28%.

Ţările scandinave au cel mai bun rezultat în acest domeniu, cu cea mai mică rată europeană a riscului de sărăcie a copiilor, pe când Ungaria, Irlanda, Malta sau Spania au continuat să eşueze anual, potrivit Euronews.

Şi media europeană generală s-a degradat uşor în această perioadă, crescând de la 26,4% la 27,7%. Cifrele au fost făcute publice după ce săptămâna trecută parlamentarii europeni au adoptat o rezoluţie prin care cereau statelor membre să ia măsuri imediate pentru eliminarea riscului de sărăcie în cazul copiilor.

„Politicile de austeritate au creat această situaţie şi e tot mai rău”, spunea europarlamentarul portughez Inês Cristina Zuber.

„Scopul nostru principal ar trebui să fie familia, pentru că sărăcia în cazul copiilor vine din sărăcia familiilor. Familii cu venituri mici, şomeri sau singuri, sau chiar familii numeroase, prezintă un risc mai mare de sărăcia şi excluziune socială”, spune europarlamentarul ceh Michaela Šojdrová.

sursa http://bn24.ro

c5ceeb59604958a37b021dd5d6d9e0c0_XL

Contact Form Powered By : XYZScripts.com