Colinde în Dealul Schinoasei și... proteste - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Colinde în Dealul Schinoasei și… proteste

22:21, joi, 21 ianuarie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

Anul acesta de ziua patronului meu spiritual Sfîntul Ioan Botezătorul oaspeții i-a invitat vișinul. ”Te-ajut!” – mi-a zis el scurt. Credeam că o să geamă casa de oaspeți. În primul rînd, părintele Irinarh, apoi chiar și Ana, toți oamenii dragi. S-a întîmplat însă că a venit doar părintele Mihail Bortă, cu o Diplomă de merit de la portalul „Moldova Ortodoxă” și cu grupul coral bărbătesc ”Gnosis” al lui Serghei Crudu.

În toamnă, cînd acești băieți minunați au pornit în pelerinaj prin Italia, cînd au traversat Romînia schit cu schit, cînd au parcurs Moldova, mănăstire cu mănăstire, n-am bănuit nici o clipă că ținta lor și credința lor este de fapt vișinul meu.

Iată că-u ajuns și-n Dealul Schinoasei. Doamne cum au colindat, ore în șir. Leru-i ler și iarăși ler… Încît vișinul, ceva nemaipomenit, s-a ridicat, a-ntrat în casă și-a stat pentru un minut alături de mine. După care mi-a șters o lacrimă, a ascultat atent ecoul protestelor de la parlament, care răzbăteau de devale, l-a îmbrățișat pe părintele Mihail, a cuprins dintr-o privire vremelniciile sclipitoare ale bradului de Crăciun și-a coborît înapoi spre locul, puterile și veșniciile lui.

Ion Bradu


Contact Form Powered By : XYZScripts.com