Cauzele agresivității în societatea umană - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Cauzele agresivității în societatea umană

23:52, miercuri, 17 februarie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

În seara zilei de 17 februarie invitatul Serilor duhovnicești, la Biserica ,,Întâmpinarea Domnului’’, USM, a fost etologul, doctorul în biologie Dorian Furtună. Autor al cărților ,,Retorica în fața morții’’ și ,,Homo aggressivus. De ce nu se opresc războaiele și violența’’, oaspetele a discutat cu tinerii despre cauzele agresivității în societatea umană.

Conștienți de complexitatea fenomenului abordat, cei prezenți au dedus cauzele principale ale acestuia: consumul excesiv de alcool, lipsa celor 7 ani de-acasă, determinată de migrațiile în masă, neimplicarea ambilor părinți în educarea copilului, educația prin intermediul violenței verbale/fizice în familie, traumatismele, frustrările economice/sociale/politice, factorul genetic ș.a.

Înarmat cu date statistice și studii aprofundate, invitatul ne-a convins că pentru a lupta cu acest fenomen este necesară o diagnosticare corectă a factorilor care îl generează și a prefigurat o eventuală evoluție a situației curente în RM.

Concluzia la care am ajuns împreună este că pentru a stopa acest viciu este necesară implicarea familiei, școlii, bisericii, respectiv a părinților, profesorilor, preoților, psihologilor. Iar fundamentul în această luptă trebuie să-l servească o educație corectă, bazată pe valori morale universale.

Mulțumim domnului Dorian Furtună pentru deschiderea de a participa în cadrul Serilor duhovnicești și de a prezenta din perspectivă laică o problemă care vizează întreaga societate.

sursa tineretulortodox.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com